783 3

Военните по границата ще могат да гласуват

Анжелина Димитрова

Военнослужещите от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения, ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум на 6 ноември (неделя). Създадена е необходимата организация без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения.

Командирите на военните формирования, които изпълняват задължения по охраната на държавната граница, ще осигурят на военнослужещите условия за участие в изборите, без да се нарушава организацията по усилване на органите на МВР.

Екипажът на фрегатата „Верни“, който участва в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN 2016” в Средиземно море, ще упражни правото си на вот в разкритата секция в гр. Ханя на о.Крит.

Всички военнослужещи, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще упражнят правото си на глас, съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина.

Същата организация ще бъде спазена и в деня на балотажа, ако има такъв.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • на коня под опашката
  Отговор
  1 17:12  27.10.16
  Къде е предницата ми, която обясняваше, че военните и полицаите били деполитизирани и нямали право да гласуват?
 • Въй
  Отговор
  2 17:20  27.10.16
  Още една комунделска опорка отече в канала

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 18:24  27.10.16

  До коментар #2 от "Въй":

  Що да е комунделска? Тиквичко си мисли че като каже че ще имат право д гласуват и от благодарност ще гласуват за него - щото ТОЙ им е осигурил възможността. Слушай го ся или след изборите че ще го каже точно така. А всъщност не е комунделска, а конституционно право.

Напиши коментар:


Публикувай