1 320 0

Жители на Бояново блокират международен път заради лагер за бежанци

Хората излизат на протест, притеснени за сигурността си – искат камери по улиците и засилено полицейско присъствие

Жители на Бояново блокират международен път заради лагер за бежанци
Анжелина Димитрова

Жителите на ямболското село Бояново се вдигнаха на протест заради решението там да се отвори бежански лагер от затворен тип. Утре те ще затворят международния път за Турция, съобщи bTV.

Бившите казарми са мястото, където ще се изгражда лагер на площ от 700 декара. Мигрантите ще бъдат настанени във фургони под денонощна охрана. Хората от селото обаче имат притеснения, че чужденци ще бъдат настанени и в бившите военни блокове в центъра на селото.

Опасяват се за сигурността си, както и от увеличаване на престъпността и инцидентите в района.

Кметът на селото Кръстьо Драганов каза, че са били извикани на среща с областния управител в Елхово, където са ги уверили, че лагерът ще бъде от затворен тип и вероятно изграждането му ще започне в следващите два месеца. Заедно с него на срещата са присъствали и жители на Бояново, които са поискали на тяхна територия да няма такъв лагер, а, ако има – да се гарантира сигурността им, да има камери по улиците, както и засилено полицейско присъствие.

Хората се страхуват, че в селото има много възрастни, които могат да бъдат нападнати. Те предлагат мигрантите да бъдат настанени в обезлюдените села.

България

Още по темата

 • Бояново подкрепя Динко Вълев

  Бояново подкрепя Динко Вълев

  Жителите на с. Бояново излязоха с декларация в подкрепа на Динко Вълев - ловеца на бежанци. Ето какво гласи тя: "Уважаеми граждани на ...
  17.11.2016
  2 901
  3

Напиши коментар:


Публикувай