1 218 0

Дъжд в петък

Стефанаки Йоанис

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Югоизточна България. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. С до умерен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°, съобщават от НИМХ към БАН.

В петък още от сутринта валежите от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява, най-късно над Югоизточна България. Вятърът ще отслабне, а до края на деня и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5° градуса и максималните ще бъдат между 10° и 15°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември.

Над планините облачността ще е значителна, преди обяд все още на много места ще превалява дъжд, над 1500 м – сняг. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд на много места ще превалява дъжд. След обяд от север валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

България


Напиши коментар:


Публикувай