956 0

РБ: Получихме над 200 000 гласа. Резултатът ни е добър

Реформаторите очаквали подобни резултати, но не са доволни от тях

РБ: Получихме над 200 000 гласа. Резултатът ни е добър
Снимка БТА
Милена Трачева

Кандидатът за президент, издигнат от Реформаторския блок е спечелил повече от 200 000 гласа на провелите се днес президентски избори. Това заяви пред журналисти Даниел Вълчев, след приключилото заседание на Изпълнителния съвет на партията.

„Ние оставаме в управлението и нямаме основание да подаваме оставка. Ще видим дали управлението остава“, заяви Вълчев.

Запитан дали от РБ са доволни от резултата на Трайчо Трайков на първия тур на изборите, той отговори: „Човек в политиката никога не бива да бъде доволен. Очаквахме горе-долу този резултат, но сме недоволни.“

Министърът на икономиката Божидар Лукарски също коментира днешното представяне на кандидатът на реформаторите.

"Резултатът на Реформаторския блок на президентските избори е добър. Вижда се, че запазваме като абсолютен брой гласове своето представяне на миналите избори. Вярно, че процентно сме по-надолу, но това се дължи на високата избирателна активност и на доста популистки вот и появата на популистки кандидати", коментира Лукарски.

Не смятам, че правителството трябва да подава оставка. Реформаторският блок е една от партиите в коалицията, която управлява България. Смея да споря с всеки, който твърди, че може да има по-добра политическа конфигурация или по-добро управление от това”, заяви в своя коментар на изборните резултати министърът на здравеопазването Петър Москов.

Според него, основният въпрос сега е дали България ще остане в ЕС и НАТО или е тръгнала по политически път, който ще я отведе към Русия. Коментарът му бе насочен към ген. Румен Радев, издигнат от левицата.

„Възможно е, не ми се вярва, но е възможно при определени нагласи, при събиране на определени политически сили, България следващите седмици да осъмне с президент червен генерал“, коментира Москов.


Напиши коментар:


Публикувай