563 1

Санкции за охранителната фирма на училището, в което нахлу мъж

Охраната не го забелязала, защото записвала друг посетител

Санкции за охранителната фирма на училището, в което нахлу мъж
Снимка: btvnovinite.bg
Анжелина Димитрова

Ще има санкции за охранителната фирма на столичното 150-о училище, където вчера нахлу психично болен мъж и заплаши да се самозапали, увери кметът на столичния район „Искър” Ивайло Цеков.

Инцидентът е станал в голямото междучасие, а мъжът е влязъл съвсем безпрепятствено въпреки камерите и живата охрана. 31-годишният Александър се заключил в една от съблекалните, започнал да се залива с течности и заплашил, че ще се запали.

Охранителната фирма е избрана с обществена поръчка и е за всички училища в района. След инцидента районният кмет е поискал проверка.

От училището пък увериха, че мерките за влизане ще са още по-строги. Директорът Радослав Богданов заяви пред bTV, че мъжът е влязъл безпрепятствено, тъй като охраната не го е забелязала. Обяснението било, че точно по това време охранителят е записвал друг посетител.

„На камерите се вижда как човекът влиза и не е спрян от никого”, обясни Богданов.

Ивайло Цеков също обясни, че според записите на камерите в момента, в който психично болният мъжът влиза, охранителят упътва другия посетител.

Майки на деца в училището признаха пред bTV, че са притеснени заради случилото се. Те призоваха за по-засилен контрол на входовете на училищата и ако се възможно, да се въведе система за влизане с карти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 10:10  16.11.16
    По Бай Тошово време нямаше охрана и никой не е искал да влиза в училищата освен учениците. Такава дума "страх" в училище не е имало. Тогава учителите биеха и никой не мрънкаше. От както станахме големи демократи, върху нас се излива цялата помия на демократизма.

Напиши коментар:


Публикувай