824 6

Няма как опозицията да носи отговорност за бюджета на управляващите

Снимка: БНТ
Снимка: БНТ
Анжелина Димитрова

Депутатът от БСП Лява България и заместник председател на комисията по бюджети и финанси, Румен Гечев, сподели по БНТ, че няма нищо обезпокоително, ако не бъде приет бюджетът за 2017 година.

 "Важното е, че ако не бъде приет бюджетът за 2017, няма нищо страшно. По конституция и по закон, остава да действа бюджета от 2016 година и се екстраполира. Ние сме за увеличение на минималната работна заплата и за увеличение на учителските заплати, но и за увеличаване на колегите от висшите учебни заведения и колегите от БАН.", каза той.

Гечев не смята, че не бива да се търси отговорност в БСП или други от опозицията.

"Ние имаме принципни различи при формирането на бюджета. Няма как една опозиционна партия, като БСП, да носи отговорност за бюджета на управляващите. Никъде по света, никой не очаква опозицията да гласува бюджета на управляващите.", заяви той.

Според него най-големият недостатък на бюджета е необвързаността му с икономическото развитие на България.

"В цяла Европа правителствата увеличават разходите си за стимулиране на икономическия растеж. Единствената страна която свива бюджетните си разходи в брутния вътрешен продукт е България.", каза още Гечев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Физиономията не е на добре
  Отговор
  1 20:07  16.11.16
  Иска ми се да видя това начетено и арогантно л..но дали може да направи нещо позитивно за страната или само да краде по стар социалистически обичай ? лошото е че ако го оставиме да се пробва може да продъни и без това издънената държава
 • onq s konq
  Отговор
  2 20:37  16.11.16
  Нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили,за което говори и последното изречение на Гечев.И точно както направиха с встъпването на длъжност на Орешарски и изтеглиха геройски едни милиарди "ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ НА СТРАНАТА" пък на практика "СТИМУЛИРАХА" СМЕТКИТЕ НА ЛИЧНИТЕ СИ ФИРМИ,така ще направят и ако вземат пак властта.

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 20:56  16.11.16

  До коментар #2 от "onq s konq":

  Офф, конь заспал! Първо, честито! Второ, я ми кажи тиквата какво направи с милиардите, дето изтегли?!

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  4 21:03  16.11.16

  До коментар #3 от "кроко":

  Офф,х.. заспал!Второ-мерси!Ще ти кажа,ама мн тихичко...ДАДЕ ГИ НА МЕНЕ!
 • 681
  Отговор
  5 21:19  16.11.16
  Конь, продажен, не ти ли спряха заплатата вече? Или ти плащат с гъделичкане отзад. Дори за теб е ясно, че Гейлидерите водят Европа към тотален разпад, също както се разпадна комунизма навремето. Система която открито работи против собствените си поданици е обречена. Доказано във времето. Марш за плява в ми.етния двор.

  Коментиран от #6

 • onq s konq
  Отговор
  6 21:42  16.11.16

  До коментар #5 от "681":

  Ако се съди по цифрата в ника ти,това би трябвало да ти е рождената дата,което пък значи че си ...ВЪЗКРАСНАЛО ЗОМБИ?!Бе ти знаеш ли какви пачки можеш да правиш по морето само от селфита с чужденци ааа?!

Напиши коментар:


Публикувай