Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 13:31 1 554 4

Трябват по-спешни мерки за екстрадиция

  • румен радев-
  • спешни-
  • мерки-
  • екстрадиция-
  • бежанци-
  • център за бежанци

Трябваше да има изпреварваща информация на службите за бунта, заяви Радев

Трябват по-спешни мерки за екстрадиция - 1
Снимки: БТА

Трябват по-спешни мерки за екстрадиция. Вече имаме споразумения в рамките на ЕС и това трябва да се усети. Това заяви пред журналисти новоизбраният президент на България Румен Радев след като присъства на разширеното заседание на Националния съвет на БСП в София.

Радев дойде на пленума, за да благодари за подкрепата. Той отбеляза, че изминалите три месеца са му се сторили като пет години - толкова наситени със срещи, но и ползотворни. По думите му вече не може да говорим за център и за флангове, а за целия български народ, който подкрепи нашите идеи и нашата борба. Румен Радев отбеляза, че до него в тази кампания е бил доказан силен и интелигентен боец като Илияна Йотова.

Той благодари на всички присъстващи за победата на изборите с думите: „Вие сте тези, които бяхте близо до хората, дни и нощи, които спечелихте умовете и сърцата на българските граждани и точно заради вас ние днес можем да отчетем този невероятен успех“.

"Всичко започва, когато има силно начало. Искам да благодаря на човека, който успя да погледне напред в бъдещето, да вземе изключително смело решение, да прояви мъдрост, много воля и много сила, да отстоява нашите кандидатури, да не се огъва в невероятно трудните моменти, които имахме и до последния момент да носи 100 % лична отговорност. Моите лични благодарности и вашите за г-жа Корнелия Нинова. С лидер като нея, който има визията, който има силата да отстоява своите решения, да гледа напред в бъдещето и да носи отговорност аз съм спокоен, че БСП, стъпвайки на този успех, който постигна ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на българския народ“, заяви Радев.

Във връзка с бунта на бежанци в Харманли и това можеше ли да бъде избегнат той заяви, че причините за случилото се са много комплексни. Тук ставало въпрос и за изпреварваща информация, и за работа на службите в този център. По думите му центровете се пренаселват и отдавна се алармира за това. Според него България трябва да положи още усилия за защита на границите си и да настоява за повече помощ от ЕС.

По повод мажоритарния вот Радев коментира, че проблемът не е само в нов Изборен кодекс, а в районирането на страната или т.нар. изборна география. Според него това е сложен процес и „ако някой ви каже, че ще го направи за два дни, не се заблуждавайте“. „Категорично поддържам мажоритарния вот, но според мен с цел избягване на изкривяване, на рисковете, до които води един такъв сто процента мажоритарен вот във вида, в който ни се предлага, трябва да имаме и пропорционален елемент“, заяви новоизбраният президент.

Попитан за подходящата дата за предсрочните избори той заяви, че това ще се реши в консултации с партиите, но има и конституционно определени срокове, които ще държи да бъдат спазени.

Трябват по-спешни мерки за екстрадиция

БСП предлага да се пристъпи към въвеждане на мажоритарен избор със смесена избирателна система, пък каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на плениума. Тя посочи, че днес ще бъде предложен проект за решение относно резултатите от националния референдум.

По време на кампанията са агитирали да се гласува на референдума и да се отговори с три "не" на поставените въпроси, но днес политическите сили трябва да се съобразят с волята на хората и призова за отговорно отношение към темата, заяви тя.

По думите й ще предложат и решение за промяна в БСП. „Ще помислим на конгреса на 4 и 5 февруари да дадем пример за категорична промяна в партията, каза тя. Според Нинова трябва да се помисли и за нов съвременен вариант на лява коалиция. Ще предложим да приемем и нов устав на партията“, каза тя.

Нинова припомни, че няма да правят кабинет в рамките на този парламент и ще върнат мандата за съставяне на правителство. Ако бъде връчен мандат на трета политическа сила и бъдем поканени, ще откажем включване в такова правителство, каза още тя.

По думите й БСП няма да участва с конкретни предложения на партийни кадри във формирането на служебен кабинет от президента Росен Плевнелиев и от новоизбрания държавен глава Румен Радев.

Нашата цел са предсрочни парламентарни избори и тяхното спечелване, подчерта тя.

Нинова подчерта, че „ГЕРБ не са непобедими и ние доказахме това“, а резултатите от президентския вот са показали, че механичният сбор от партии не води до повече гласове, а е нужен директен разговор с хората.

Новоизбраният вицепрезидент също честити категоричната победа на съпартийците си. Илияна Йотова заяви, че това е последното заседание на НС на БСП, на което ще присъства след като е била избрана за вицепрезидент.

"От всичко в моя живот най съм обичал да побеждавам", каза пък Стефан Данаилов, като добави, че усещането от победата е приятно, но и много задължаващо.

"Много вдигнахме летвата", подчерта той. По думите му хората са повярвали в промяната на страната, а сега трябва да повярват и в промяната на БСП. „Съдбата ме дари, че се срещнах с мъжага, тракиец като Радев. Като се срещнат двама тракийци, нещата тръгват по-добре“, пошегува се Стефан Данаилов. Според него ще имат успех и на предсрочните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро:

    5 4 Отговор
    Браво,г-н Радев,поздравявам,Ви!Уверени сме,че ще се справите с трудностите,!Вие,сте прекрасен човек!
  • 2 БАБА ГЕНА

    4 1 Отговор
    СЕГА БСП ТРЯБВА ДА ОТКРИЕ СЪВСЕМ НОВО ЛИЦЕ,МЛАД ЧОВЕК,С КАЧЕСТВАТА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ.ЗА ДА НЕ ВИЖДАМЕ ПАК ПРАВИТЕЛСТВО,АКО СПЕЧЕЛЯТ РАЗБИРА СЕ,СЪС СТАРИТЕ КОМПРОМЕТИРАНИ ЛИЦА.НА НАРОДА МУ ОМРЪЗНА ОТ ТЕЗИ ЕДНИ И СЪЩИ ПАРТИЙЦИ.ИМАМЕ ТОЛКОВА МЛАДИ И УМНИ,ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА.
  • 3 Седесарчето приватизатор

    4 1 Отговор
    И Нинова трябва да се оттегли ! С лъжи и илюзии няма да стане ! Безспорен е Радев и това е в основата на успеха. А Нинова... Нинова е знаем
  • 4 antimediator

    0 0 Отговор
    Ехооо, много сте се размечтали!
    БСП е една умира партия с политика вредна за България.Така , че и Радев като нейн член/което за изборите го скри/ едва ли ще е от полза.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове