658 2

Плевнелиев: Българите да бъдем равни с другите европейски народи

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

България трябва да защитава историческия избор, който Васил Левски направи за нас - българите да бъдем равни с другите европейски народи, защото пътят на Апостола е нашият път, а неговият завет – нашата цел. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията по официалното откриване на паметник на Васил Левски във Военна Академия „Г.С. Раковски“.

Държавният глава подчерта, че Васил Левски е най-светлата личност в българската история и завинаги ще остане в нашата национална памет със своето слово, дело, велика саможертва и с безграничната си обич към род и родина. „Апостолът ни учи на човеколюбие, на толерантност, на вяра в собствените сили. Провокира ни да се вгледаме в себе си и в пътя, по който вървим. Той отдаде себе си на родината, превърна мечтите си в завет и идеал за бъдните поколения, в истинска национална доктрина, останала непроменена през вековете.“, каза още Росен Плевнелиев.

Президентът благодари на военно-патриотичните организации, съюзи, сдружения и на всички родолюбиви българи, които с труда и всеотдайността си са допринесли да се реализира благородната инициатива за издигане на паметник на Васил Левски в парка на Военна академия „Г.С. Раковски“.“ Изграждането на този паметник е патриотичен акт и ярък израз на преклонение пред саможертвата на Апостола на свободата. Едва ли в нашата история има друга такава личност, която да обединява нацията по начина, по който го прави Левски. Независимо от възраст, религиозна и партийна принадлежност, ние всички сме единни в преклонението пред неговия подвиг.“, допълни държавният глава.

Бригаден генерал Данчо Дяков, съветник на държавния глава по военна сигурност, връчи почетния знак на Президента на Републиката на полк. (о.з.) инж. Емил Кузманов за приноса му за изграждането на паметникa на Васил Левски.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НЕразбирач
  Отговор
  1 18:33  26.11.16
  На Левски ли ми се правиш, несретнико!?
 • Иван
  Отговор
  2 19:31  26.11.16
  Не можем да бъдем равни . Тук е имало хилядолетен геноцид и той още продължава . Елини,Келти,Римляни,Византийци, Турци,Руски комунисти , са избивали регулярно будните и адекватни българи и са останали само недъгавите и умствено ограничените . Този народ отдавна е осакатен , няма съпротивителни сили и затова в момента КГБ и ЦРУ без проблем се гаврят със него . Премиер е една изпълнителна, тъпа и безродна кукла на конци . Държавата е полужива и до 10-15 години ще я затрият на 100% .

Напиши коментар:


Публикувай