Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 18:54 1 849 2

Правителствената оставка е прибързана и емоционална

  • корман исмаилов-
  • нпсд-
  • правителствена-
  • оставка-
  • прибързана-
  • емоционална

Ако Америка засили своята предпазливост, то осите на геополитиката се изместват на изток

Правителствената оставка е прибързана и емоционална - 1

Със своята поява и действия НПСД отказа Ахмед Доган от формалното председателство на партията му и го изпрати в така уютното му задкулисие. Това заяви в доклад за работата на Народна партия „Свобода и достойнство” нейният бивш лидер Корман Исмаилов.

Уютното задкулисие - откъдето да продължи да развива новият си финансово олигархичен проект “Пеевски”. Проект който по своите опустошителни мащаби и властова всеядност надмина и застраши дори създателя си.

НПСД отне няколко депутата на догановта партийна корпорация и от ключово значение за това с БСП да не могат да постигнат парламентарно мнозинство. Така експериментът Орешерски стана фатално зависим от златният пръст на псевдо националиста Волен Сидеров, посочи още Корман Исмаилов.

Голямата цел за модела “Кой?” след завладяване на медиите, беше да се овладеят службите за сигурност и да се проникне трайно в съдебната система. И в последствие, плечкосване на големи държавни и частни активи. Нека си припомним какво стана с КТБ. Всички средства за постигането на тези цел бяха позволени, но самозабравянето и подценяването на ситуацията им изигра лоша шега. Здравите сили се надигнаха.

Горчивият опит от неуспехите, готовността за компромис в дясно, енергията на протеста в столицата и не на последно място общата идейно-ценностна база, по естествен и логичен начин трасираха пътя на политическото съюзяване във формата на Реформаторския блок, посочи Корман Исмаилов по време на националния конгрес на партията, на който за неин нов председател бе избран Орхан Исмаилов.

С активното ангажиране в предизборната кампания за 43-то НС на всички партии и представителите на гражданската квота в блока, НПСД получи и свое представителство в парламента. Въпреки високите си заявки Реформаторският блок не получи достатъчна подкрепа за да може да бъде мощна гражданска и политическа алтернатива на статуквото. Преговорите за съставяне на правителство с единствения естествен и възможен коалиционен партньор в лицето на ГЕРБ, започнаха на фона на силно фрагментиран парламент със силно национал-популистко и социал-популистко присъствие. НПСД, като част от преговорния екип на блока взе участие в тези преговори. Преговорите протекоха в атмосфера на недостатъчно доверие и взаимно тактическо надиграване. Компромисите бяха неизбежни в името на поемане на конкретна управленска отговорност за провеждане на реформи за стабилзиране и успокояване на социално-икономическите процеси в страната. И най-вече за изваждането на страната от тресавището и поставянето й окончателно в релсите на европейският й път. НПСД също излъчи малко, но качествени свои представители в политическите кабинети на изпълнителната власт на централно и регионално ниво, посочи Корман Исмаилов.

В нашият регион Западните Балкани са разединени, политически и икономически нестабилни, Гърция изнемогва. Турция премина и преминава през огромни трудности. Режимът на Ердоган търпи критики, но да не дава Господ някоя от нашите държави да изтърпи на гърба си жестокия опит за военен преврат от 15-ти Юли. Ако днес България и Европа консумират сигурност от нашата съседка, която като язовирна стена доколкото може задържа вълната от хора, то утре това може да не бъде така. Замразяването на преговорния процес с ЕС и преориентирането на Турция към Евразия е развитие със силно негативен знак. Русия на Путин е все по-активна и агресивна в региона. Ако Америка засили своята предпазливост и Европа продължава видимо да отслабва, то осите на геополитиката и геоикономиката постепенно се изместват на изток. И от тук, гарантирането на националната сигурност в условията на силно усложнена геополитическа обстановка и засилен миграционен натиск, е един от най-актуалните обществено-политически въпроси днес. Тази цел не би могла да бъде трайно обезпечена без адекватни нива на доходите и богатството на страната.

Вътре в страната, надигащият се псевдо патриотизъм или национал популизъм с присъщия си език на омразата се насочи към бежанците и емигрантите, като остави на втори план агресията си към българските роми, мюсюлмани, турци и евреи. Насаждането на напрежение и страхове, през ксенофобията и ислямофобията са сериозна заплаха и проблем пред единството на българската нация.

Днес имаме една прибързана емоционална правителствена оставка, която не кореспондира с логиката на изборния процес, но сериозно провокира въпроси като тези за личното и общото, за партийното и държавното. Кутията на Пандора е отворена.

Евентуални бъдещи промени в закона за политическите партии и изборното законодателство по посока на решенията от референдума от тази година, поставят други предизвикателства пред бъдещето на партията и блока като цяло. Затова пред днешния ни конгрес стоят трудни и отговорни решения, посочи още Корман Исмаилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    1 0 Отговор
    Да Си Жив И Здрав!
  • 2 Про

    0 0 Отговор
    KКак няма да е прибързана оставката на Борисов за Корман Исмаилов...като при следващите избори ще гледа парламента през крив макарон...което се отнася почти и а Реф.Блок
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове