699 0

1 декември: България в снимки

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Представители на всички секции към хасковския Младежки център по повод Световния ден за борба със СПИН проведоха факелно шествие в центъра на града и с минута мълчание и запалени факли пред символичната панделка на площад "Свобода" почетоха жертвите на СПИН.

Снимка: БТА

В Очна болница „Бургас „ бе официално открит нов лазерен център за премахване на диоптрите, който няма аналог в Югоизточна България. На откриването бе кметът на община Бургас Димитър Николов, който участва активно в демонстрацията и бе първият пациент на лазерния център. Досега жителите на област Бургас бяха принудени да търсят тази услуга в други градове и в чужбина.

Снимка: БТА

Паметна плоча на маршал Жуков, руски военоначалник от Втората световна война,с решаваща заслуга за победата на антифашистката коалиция във Втората световна война беше открита днес в Каварна. Паметният знак е поставен пред Костницата в градския парк, където се съхраняват тленните останки на донски казаци, загинали за Освобождението на града от турско робство. Плочата е поставена от Община Каварна и Национално Движение Русофили по случай 120 години от рождението на пълководеца и беше открита от генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук и кмета на община Каварна Нина Ставрева.

Снимка: БТА

Видинска митрополия отбелязва днес 128 години от кончината на Екзарх Антим Първи. Със заупокойна литургия в храм "Св.Николай Чудотворец" отслужена от видинския митрополит Дометиан ,Белоградчишки епископ Поликарп и свещеници започнаха тази сутрин възпоменателните прояви. Венци и цветя бяха поднесени пред гробницата на Антим I, който е починал на 1 декември през 1888 година във Видин.

Снимка: БТА

На много места в Пловдив подреждат украсата за предстоящите коледни и новогодишни празници.

София / България


Напиши коментар:


Публикувай