612 1

Има ли тенденция за насилие в детските градини?

Трябва да помислим законно ли е да се записват възпитателите, заяви проф. Станка Маркова

Стефанаки Йоанис

Има ли тенденция за насилие в детските градини? В последно време зачестяват случаите на записано грубо отношение на възпитатели към деца в детските градини.

"Ако родителят види, че поведението на детето му се променя, че то плаче и не може да спи, значи нещо се случва", заяви психологът Анна Жукивская.

"Системата в детските градини не работи както трябва. Директорът трябва да следи какво се случва".

Сега всички ще започнат да записват. Но трябва да помислим законно ли е да се правят тези записи", изтъкна професор Станка Маркова от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

Според нея, ако още пет майки решат да запишат възпитателите, ще се затвърди мнението, че в яслите е опасно да се работи.

Публикувано във факти.бг:

Скандал избухна в детска градина „Морска звездица” във Варна. Медицинска сестра беше освободена от работа, след като аудио запис разкри обиди и заплахи за физическо насилие в яслената група.

Записът е направен от родители на едно от децата. „Наложи се да направим записа, защото детето ми много се промени, започна да плаче вечер с часове наред, започна да си удря шамари по лицето, бяхме много притеснени. Бяхме чували оплаквания и от други родители. Сложихме записващо устройство в любимата играчка на нашето дете. Когато чух записа, се разплаках”, сподели майката на детето Кремена Гинкова.

На записа ясно се чува как медицинската сестра нарича друго дете с обидни думи. „Не мога да издържа вече! Спирай, спирай! Аууу, отвратително дете! Млъкни де! Млъкни де! Щураво дете!”, крещи медицинската сестра към детето.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Morgoth
    Отговор
    1 10:54  03.12.16
    В детските градини винаги е било така. Децата са невероятно способни в изнервянето дори и на най-търпеливите, а някои от работещите в градините изобщо не са за тази работа. Тенденцията не е в насилието по детските градини, а в цените и достъпността до шпионска техника.

Напиши коментар:


Публикувай