Last news in Fakti

16 Декември, 2016 04:29 17 598 64

Всеки без Гражданска отговорност в затвора

  • затвор-
  • гражданска отговорност-
  • полиция

До една година затвор и глоба от 500 до 1000 лева ще плащат нарушителите на пътя, които не са си платили глобите в срок. Това предвиждат промени в Наказателния кодекс, обнародвани в края на ноември. Същото наказание чака и шофьори, които нямат сключена застраховка “Гражданска отговорност”, предупреждава в. „24 часа”.

Причината е, че от 1 януари КАТ прекратява служебно регистрацията на коли без полицата. Според запознати в момента 150 000 коли са с прекратена регистрация по тази причина. Текстовете в НК гласят, че наказанието до една година затвор и глобата ще са за шофьорите на коли, които не са регистрирани по надлежния ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пандел

    35 2 Отговор
    Прекратена регистрация, но се възстановява автоматично при подновяване на ГО, нали? Т.е., мога да си държа москвича пред блока, да платя ГО и да го подкарам след седмица.
  • 2 капиш

    78 7 Отговор
    И както винаги в България, от 8 века насам, законотворците обслужват мутрите и Лапачите - все тая. визирам и патриции и боляри и депутати и леви и десни и монархисти и комунисти и всякакви глисти.... И да попитаме и МВР и законотворците: каква е връзката, между притежаването на автомобил шофирането му и рекета "Гражданска отговорност"? - НИКАКВА! но последният рекет пълни гушите на паразитчета на разни постове и на държавна служба и разни частни лица. Значи ако не внесеш рекета, те чака и глоба и затвор? ЗАЩО ТАКА, бе "ГРАДИМ БЪЛГАРИЯ!"???? Не е ли по-добре да се премахне този рекет, което е справедливо, правилно и всеки, който иска да се застрахова да го стори сам? Нали заклеймихте "комунизма", значи нямате право да налагате колективна отговорност и дълг за отделни частни проблеми! Моля МВР и БА и ВАС и ВКС и ВСС и останалите да се самосезират, че законотворците са осъществили поредното престъпление и по Закон и по човешки морал и да арестуват и затворят за по 20 години всеки от тях! Иначе за какво са тия институции, само да искат пари ли? Хайде, проявете малко човешка справедливост, стига сте лапали заплати на вятъра! ние от вас не можем се спаси от местните ни врагове, та как да се спасим от чужди?

    Коментиран от #30

  • 3 гневен

    49 6 Отговор
    законотворците-я пак,ако всички шофьори откажат да платят,какво правиме? и ако тръгнат да ви потърсят да ви видят фейса на живо,къде ще се скриете,?я пак повторете,как се заменя административна с наказателна отговорност,а?това са 3000000 щофьора,които ще ви искат на живо да се видите.
  • 4 гошо

    46 4 Отговор
    А мииии на 90% от полицайте частните коли се карат без гражданска,без преглед и с каквито там гуми е намерил!!!!!!! Какво правим с тях...или ще има здрасти колега с картата в ръка и кой от къде е?!?!?! Служебните им коли вероятно на 100% са без гражданска и преглед!?!?!? Колегата КАПИШ е прав трябва всичко да ги потърсим законотворците и следящите за адекватен ред!!!!
  • 5 onq s konq

    18 4 Отговор
    И като у мойто село нема милиция кво ми пука ?
  • 6 Варна

    26 2 Отговор
    Много хубаво , БРАВО , ОТЛИЧНО !!! За пореден път личният интерес , .......... на държания. Тези които карат пияни , те явно не са проблем , да си карат , нали така? Като се самоизтребим , Вие ще заселите държавата с "ИНДИЙЦИ"
  • 7 Даебеш

    34 1 Отговор
    Ми дай тогава и ВИНЕТКИТЕ и КАСКОТО да е задължително ....
  • 8 onq s konq

    13 5 Отговор
    Повече от наложително е да се приеме закон за 2 задължителни Г.О.,за да може ако едната бъде загубена от разсеяните водачи,да се ползва другата.Глобата при липса на застраховките също следва да бъде по 2,за да може при присвояване на едната от недобросъвестен катаджия,другата поне да влиза в държ. хазна.

    Коментиран от #24

  • 9 Тошибиян

    21 8 Отговор
    Ай да идва Ердоган или да гърми аеца тва не е живот при турците се е живело по рахат значи стане ли война с турция отивам да се бия за тях
  • 10 mediator37

    41 2 Отговор
    Затвор за неплатени глоби !
    За паричен дълг последната държава, която е вкарвала в затвор е Англия през 19 век. Оттогава лежане в затвора заради неплащане на пари няма никъде по света.
    Поредният лобистки закон. Боко Тиквата наистина, да не се чуди защо ще си ходи от властта. Не може да подгъзуваш две години на монополи, банки, картели във вреда на собствения си народ и да чакаш преизбиране. Хората не са прости.
  • 11 ААА

    49 1 Отговор
    Макар и да си плащам ГО редовно,считам за законен рекет плащането на ГО за автомобили които не се движат по пътната мрежа. Закона ,ако се приеме ще е поредният лобистки. Не можеш да караш някого да плаща,за нещо което не ползва. Ако имам примерно 5 возила и реша,че ще ползвам от тях през тази година само 3 ,другите да 2 да ги продавам ли.Вместо да обърнат внимание на такива отговорни водачи,като моята нескромна личност, с повече возила, и само плащали през всичките години. Без да съм направил ПТП -На чиста печалба от мен ,всичките дълги години. Що не измислиха ,някакво поощрение , и намаление на таксите , ей така за разнообразие. Само мислят как пари да влачат.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 име

    47 1 Отговор

    До коментар #11 от "ААА":

    Абсолютно съгласен с коментар 11!
    Имам две коли, едната моя, другата на жената. Зимата обаче ходим на работа с една кола. Е, защо да плащам гражданска за кола, която няма да карам половин година?? Нали все пак плащам данък и за двете коли??
    Мога да дам и друг пример: Колекционирам ретро автомобили, които държа в гараж и не искам да ги спирам от движение. Плащам си данъка за тях, не излизат изобщо на пътя, е защо аджеба трябва да сключвам задължителна гражданска отговорност за тях??
  • 13 БАЙ ФРАНЦ

    37 0 Отговор
    :) що??? ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ И ДАНЪЦИ И ПРЕГЛЕДИ И ЗАСТРАХОВКИ И ВИНЕТКИ И ДА ВЪРВЯТ СИТЕ МУТРИ НА ......... ....!!!
  • 14 незнайко

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "ААА":

    Да го приемат както за моторите. Караш плащаш, не караш не плащаш. Като те хванат глоба и готово. Защо трябва да плащам за двете си коли, като един щофьор може да кара една кола. Ако друг кара втората тогава да се плаща.

    Коментиран от #25, #39

  • 15 Гост

    26 0 Отговор
    Че то ще имали толкова място в затворите за всички нарушители или ще трябва да изкарат всички престъпници от затвора че да има място за нас
  • 16 Ivan

    38 0 Отговор
    Ще те обере и пребие м.....л и ще му дадат условна, ама за едната гражданска да те пращат в затвора, малко пресилено ми се струва, незнам кой кой им ги мисли законите просто
  • 17 Ким Чен Ун

    44 0 Отговор
    А затвор за тея дето окрадоха милиарди,докараха хората до мизерия и да напускат страната ще има ли???????
    Затвор за тея дето им подпалиха Майбаха със сантименталната им стойност,да го ожалиш!Затвор ще има ли???????????
    За гепачите на Еврофондове затвор ще има ли??????
    За бандитите със "законен бизнес" затвор ще има ли?
    Отговора е НЕ НЯМА ДА ИМА.
    Много ясно,че ще си нахраним семействата преди да платим каквото и да било на тая скапана държава.
    Само един може да оправи всичко във "хубавката" ни държавица.
    КИМ ЧЕН УН се казва.
    Който не знае как процедира той,може да се информира в Google.
  • 18 гост

    5 0 Отговор
    защо не плашта го когато те ударят с констативен протокол
  • 19 Българе

    17 0 Отговор
    Всяка държава е длъжна да осигури безопасност за гражданите... Ако ми откраднат телето то държавата е длъжна да ми възстанови сумата... Айде да видим какво става тогава с циганската престъпност
  • 20 666

    31 0 Отговор
    За убийство на пътя - 2 години условна
    За кола без гражданска - 1 година ефективна
    За кола без винетен стикер - доживотен без право на замяна.

    Кой терминал беше за евакуацията? Това искате, ама нямааа.... Тук си оставаме. Скоро избори ли идват?
  • 21 тони

    21 2 Отговор
    Аз се интересувам какво се случва с парите от гражданска отговорност. Идеята на застраховката е добра, но някой успявал ли е изобщо да прибере някакви пари от нея? При около 3.7 милиона автомобила в България и минимална цена на гражданската от 170лв, това правят едни над 600 милиона годишно.
  • 22 Лупи

    24 1 Отговор
    Гласувайте за Боко пак! Почти ни е оправил още малко му трябва.
  • 23 БАЙ ГАН4О

    26 1 Отговор
    С приказки не става трябва малко бой и сеч в тая държава
  • 24 Чоко

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Аве, руссофобски, чуждотрибукволизачо, с манията за сексАйдъл, каращ Баварка и презиращ всичко що не е баварка, аве ти наред ли си? ГОтговорност е тоталитарен комунделски халифатски талибански рекет - в смисъл, че всеки трябва задължително да внесе рекета, за да лапат паразити назначени на постове и разни частни застрахователни компании. Откъде мислиш лапат те, ако мафиотите дапутати не ни задължат да снасяме? Че каква гаранция ще ми дадат, че няма да ме халосас Баварката си първата пияна мутра нейде? И едва ли ще ми покрият и част от щетите, ако изобщо покрият нещо? Добреи, че карам таралясник, който струва колкото единият ти калник, че поне сърдцето ми още бие макар и да хлопа от ядове! Самата ми кола не струва колкото фара на твоята и това ме прави горд собственник на универсално четириколесно таралясническо МПС, способен всеки момент да мине през калта и разкопките на шосетата и да каже: Господи и днес минах офф-роуда тук и вече мога да се прибера! Аве ти да не си маниак садомазо да те рекетират ве? Ако печелиш луди пари разбирам, ами заплатите ни не стигат само за храна ве! Аве я си каже - да не си на заплата при ченгетата или в ЗПК или на хранилка в партия ве? Откъде толкова садомазо мерак да ти натрисат простотии ве, от които повечето ревем? Казвай, че ще се пукна от любопитство?
  • 25 ААА

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "незнайко":

    Уважаеми "незнайко", мотористите си го извоюваха с протести,и защото са единни, като голямо семейство.Имат си и организатори. Събират се бързо и 2000 мотора да забръмчат пред парламента ,няма как да не ги чуят. А и тогава беше време преди избори, и си имат лобита, и сред политиците .А ние докато си чешем клавиатурите ,и се жалваме по единично ,ще ни клатят и във въздуха. Още в самото си създаване този закон бе лобистки. Най-справедливо беше ГО да се сключва на водача на МПС-то , а не на самото МПС. Автомобила не катастрофира сам, а катастрофира в следствие на вината на водача. Но с тази несправедливост, се измъкнат колкото може повече ,от парите на хората.

    Коментиран от #52

  • 26 Г.Белухов

    7 1 Отговор
    Летище София.терминал 2.
  • 27 Хайко

    24 0 Отговор
    Все по-големи глупости почнаха да измислят тия наще палячовци в парламента.
    Глобите трябва да са събираеми господа. Трябва да има неотменимост на глобите а не да ги вдигате(глобите) ама събираемост - 30% по последни данни...глупендери.
    До скоро НАП и КАТ даже не бяха свързани...и хората и данъци на автомобилите не плащаха...примери сума ти около мен...
    А това за затвора е направо смешно...трябва трябва тия тикви мухлясали да се изметат от парламента...
  • 28 Куката

    11 2 Отговор
    Малиии що полюцай ше отидат в затвора да им се радва бай Красю Черния м...л не е истина.
  • 29 Гост 7

    9 0 Отговор
    Без коментар.......Няма такава "държава".
  • 30 като гост

    2 15 Отговор

    До коментар #2 от "капиш":

    Много "обичам" такива "гневни" изказвания и коментари, особено от някой, който няма наистина представа за какво става въпрос. Ще му разкажа два истински случая станали преди 3-4 години, но на които съм свидетел. В първия - служител взима в почивен ден един от служебените бусове /с разрешение на собственика на фирмата/, за да пренесе личен багаж. Но улучва този, който е без застраховка, защото няма работа за всички. Прави катастрофа по негова вина и кой мислите плати материални и нематериални щети за почти 50хиляди лева. Ами собственикът на МПС-то, защото не му е направил гражданка отговорност. И тук се казва - няма ненаказано добро. А вторият е още по-показателен. Точно един стар Москвич, който не беше мръдвал с месеци, една нощ пламна. За съжаление на собственика му, който живееше до култово нощно заведение, в близост имаше паркирани автомобили на гости в заведението. Освен дървото до Москвича изгоряха Q7 и BMW 530. Познайте дали Алекото имаше гражданска отговорност. Да ама мутрите не ги интересуваше. Просто човекът остана и без апартамент. Та това скъпи ми "капиш" е "връзката между притежаването на автомобил, шофирането му и рекета "Гражданска отговорност". Иначе пак "тая държава" ще ни е виновна, че не се грижи за нас и не ни плаща золумите.

    Коментиран от #42, #59

  • 31 Люк

    14 3 Отговор
    Империята отвръща на удара! Референдум ще правите а!?
  • 32 заплата от 500 до 1500

    5 1 Отговор
    много лесно правим затворници и бъдещи пандисчии. За всяко нещо да се лежи в затвора е прекалено. По добре една глобичка от 1000лв и 2 год. без книжка. После ако те хванат вече затвор.

    Защо варира от 500 до 1000лв? Нарушението е ясно определено, а глобата варира. Кога 500 и кога 1000 ще се глобяваме при неплатени гражданска и глоби? Принципа кой е? Кога ще ме глобят 725лв. примерно.
  • 33 гнида

    11 0 Отговор
    Ето така се дере народа ...........Просто съм учуден докъде ще стигне наглостта на тези душмани !
  • 34 гласувайте

    5 0 Отговор
    следващата мярка да е изземване на имуществото в полза на държавата,или ра---ел на място.който няма пари да духа супата
  • 35 Гого

    11 1 Отговор
    Излиза че за убийство само минаваш с условна а за гражданска затвор е това го няма никъде стикера да има по голяма стойност от човешкият живот!
  • 36 XXX

    8 1 Отговор
    А ако си убил човек за 2 лв., само някаква си условна присъда!
    Да ти пикая на умрялата страна и по главите на всички депутати и лица, вземащи подобни смехотворни решения.

    И онзи м...л от Добрич, може да е с българско гражданство, но не е БЪЛГАРИН. Срам и позор. Хелзинският кУ(р)митет да вземе отношение и да защити накърнените правата на всички българи.
  • 37 ФИЧО

    3 7 Отговор
    При катастрофа от гражданската се получават добри пари на фона на това което е платил човек. Освен това, който не може да отдели по 15 лв. на месец за застраховка значи изобщо не е за кола, защото не може да я издържа. Кола, за която между другото иначе е платил хиляди левове. АМАН ОТ МРЪНКАЧИ.
  • 38 Бай Тошо

    10 0 Отговор
    Докато ни управляват Простаци все ще сме си на това дередже
  • 39 Точно

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "незнайко":

    Е това е точния въпрос! Гражданската отговорност трябва да е на ВОДАЧА, а не на колата! Ама нали като сметнат шофьорите и колите им излиза сметката само ако, е задължителна за колите и по 2 :)
  • 40 Справедлив

    5 4 Отговор
    Аз съм твърдо за,но нека и да помислят и за колите които са ти затворени в частната собственост и не излизат на улицата.Според мен е по правилно задължението да бъде застраховани колите който са на улицата защото като те блъсне водач без застраховка и не си виновен си търсиш парите от арменския поп за щетата. Нека има здрави глоби ама да не са само на лист.а и да се събират.Стига с тези дребни хитрини от рода аз ще карам малко на село и никой няма да ме спре защо да плащам.
  • 41 Сашето

    9 0 Отговор
    Брей за гражданска ще вкарвали в затвора...това и при Башар Асад го няма,не са се сетили и това ще му намерят за кусур за да му пратят още брадати демократи с български гранатомети....

    Коментиран от #43

  • 42 hmhmhm

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "като гост":

    Как може да пламне нещо което не се кара то сигурно акумулатора е бил на минус 12 волта как ще дойде искра. Сподер мен на в този случай или мутрите са си запалили возилата или някой им ги е запалил а човечеца с москвича не е виновен грам но тук живеем в държава на абсурда и да вярваш на глупости е смешно отностно другия случай. Ами човека каращ си е виновен на мен също са ми предлагали да карам кола с нередовни документи и какво поглеждаш зеления стикер и виждаш няма сложно поглеждаш стикера за техническа годност и тръгваш. А да не говорим че когато карам чужда кола или мотор правя и на мравката път. Аз съм шофиор от 14 години нямам пътно транспортно произшествие за ПТП имат отговорност всички участници в него това е според мен аз също съм си позволявал да карам не както трябва но когато другият е гледал се разминаваме или съответно другото аз внимавам другия колега не внимава.
  • 43 РЕОЛЮЦИОНЕР ПРЕЗИДЕНТИ

    12 1 Отговор

    До коментар #41 от "Сашето":

    ДА ЖИВЕЙ КАСТРО АСАД МУАМАР УГО ЧАВЕС И НИКОЛАС МАДУРО.
  • 44 Дидо Ц

    7 0 Отговор
    За липса на застраховка може затвор а за неплатени фактури и кухи фирми не може затвор. Нека да направят и неплащането на фактура престъпление да видят как бързо ще се оправи междуфирмената задлъжнялост.
  • 45 колю

    8 1 Отговор
    Частен бизнес защитаван с всичката тежест на закона. Защо само застрахователния ? Полицията е със заплати от бюджета ,а работи за частни интереси . Катаджиите само това правят. Съблюдават събираемост на средствата на частната компания. А нашия интерес кой да го пази? Застрахователите да си финансират частна полиция и да видим какво ще съберат. Катаджиите да вземат да ловят пияните ,без книжки и разни джигити и бабаити- да са полезни веднъж с нещо.
  • 46 ТИКВОЧА

    8 0 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ Б. БОРИСОВ КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И ЗАПОЧВА ДА ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА МУТРИТЕ .
  • 47 ССгост

    9 0 Отговор
    А компаниите , които неизплащат полагащите се обезщетения чака ли ги същото ???
  • 48 Унуфри

    9 0 Отговор
    До като има говеда, ще има и касапи .
  • 49 дедов ротор

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всеки без гражданска отговорност в затвора- а кога,ще се случи всеки крадлив депутат или министър в затвора?
  • 50 ЦРУ

    7 1 Отговор
    Фашизмът завладява варварската държава българия!
  • 51 боли ме шпеко

    12 0 Отговор
    Ам да ма Фанат за маркучо и да ма разходят, а? Още малко и швепс. А имат ли 150 000 празни килии в затвора вечно ненаялите се? Да вземат да пуснат сега всички убийци, изнасилвачи,крадци и всякаква паплач, че да има място за тези, които не са си платили "ГО". Кой е този умник, който е измислил тази уникална вселенска умнотияяя ? Къде в коя държава има такова деяние окачествено като престъпление ? Аз пък на пук на всички застрахователни агенции ще си карам без застраховка?
  • 52 Онзи

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "ААА":

    До ААА:

    И ти не си наред. ГО за водача. Че то така много евтино ще ни излезе бе умникооо. А като и двамата в семейството са водачи, а са с един автомобил, колко ще ни излезе тази ЗГО ??? Мисли с главата си бе ОНУФРИЙЙЙ. Ей бактън от празни кратуни тук на тази територия.
  • 53 ММММФФФФ

    7 1 Отговор
    90% от колите на циганите са без гражданска и техн. преглед! Ккато и 60% от циганите шовьори са с фалшиви книжки или без такива! Колкото и да се вдигате глобите, все тая, сед като събираемоста на глобите е малко над 30%!
  • 54 Справедливия

    7 2 Отговор
    А също така,трябва да се удвои застраховката "Гражданска отговорност"за автомобили с десен волан.
  • 55 Бай Тошо

    6 0 Отговор
    Колко осъдени има за откраднатите милиарди на КТБ
    тръгнали бедния народ да съдят дето едвам свързва двата края,то е ясно че ако има кинта народа ще кара нови коли и всичко ще му е платено за години напред.Ама ние сме си виновни ,КАТО САМИ ВКАРВАМЕ ВЪЛКА В КОШАРАТА
  • 56 Иииии

    1 1 Отговор
    Работя чехия колата ми е с чешки номера застраховки всичко плащтам чехия данаци застраховки и е всичко по евтино понеже е за 2г там всичко бг като идвам само винетка купувам и товае пари за мошеници нямам
  • 57 Име на гост

    0 0 Отговор
    И ся кво, бай Ганьо и хитър Петър пак прецаканиииии! Тъй ли са получи? Имаш кола, ще плащаш. Имаш глоби, ще си ги плащаш. Ти си си виновен за това. Караш без гражданска с износени гуми и ако трябва да минеш истински преглед ще ти дадат предписание да караш към Надин. Това ли защитавате? Имате избор, ма трябва малко да се помисли за да го осмислите. Няма да караш колата, ми спираш я от движение. Какъв е проблема? Не си плащаш глобите, ми ще те натиснат разбира се. Ти нещо по тарикат от другите ли си? Да ви кажа честно по-голями мрънкачи от нас няма. Правят се ремонти - задръстване имало. Що не се правят ремонти пък други питат. Зимни летни гуми, па проблем. Взел си кредит, банката ти виновна. Не ти дали кредит пак те виновни. Не си намираш работа, не защото си смотан а защото другите са такива. Намираш си работа, малко ти плащат. В крайна сметка шефа па с какво заслужава повече пари от теб? Все гледаш в паницата на другите. Все завиждаш. Иначе от всичко разбираш и дет те пипнат нямаш празно. Освен главата, де ма това е друга тема. Всички имаме права, задълженията са за балъците. Мразим всичките съседни държави. Е мразим и си и нашата, собствената. Държава от мързеливи хейтъри, ножари и простаци. Мразим и правителството, ма мразим и да ходиме да гласуваме. Щото няма за кой. Нали Кой ни изкара по площадите. А, ма вие сте го гледали това от вкъщи на по ракия. Все чакаме някой освободител да дойде. И те идват, но бързо ги намразваме. Намразваме ги заради тях са
  • 58 Име на гост

    0 0 Отговор
    .......намразваме ги не само заради тях самите, но и защото обичаме да мразим!!! Я отговорете сега на един въпрос - Ако ви прасне някой отзад докато си чакате кротко в задръстването как ще се почувствате? Този някой слиза и пърата му реплика е - Лелеее, нямам гражданска брато. Гледаш си колата(прилично смазана) гледаш го него(опулил се като идиот) забелязваш, че на задната ми седалка реве детенце, абе Пернишка трагедия направо. Минават две три минути и ти от потърпевш започваш да се превръщаш във виновник. Наглеца почва да твърди, че стоповете ти не светят. Ми как ще светят като ги е вкарал половин метър в багажника ти? Малко преди да го пипнете за гушата идва милицията. Те ви мразят също щото сте поредните 32894758923787 идиота участвали в ПТП за деня. Мерят нещо гледат и се оказва, че кретена е натиснал спирачките преди повече от десет метра. Е да ама с тарлъци без никакъв грайфер и спирачки дето ловят само задно дясно на 20% чидеса не стават и по коледа. Но това не е всичко, сега освен, че ще бръкнете вълбоко в джоба си ще се занимавате и с гаранционният фонд. Щото както казах по горе идиота е без гражданска. Та въпроса ми беше - Кого ще мразите тогава?
  • 59 Немезис

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "като гост":

    И викаш въпросният москвич ако имаше ГО това какво променя нещата.И три граждански отговорности при тоя случай да имаше московеца все тая.
  • 60 Йордек

    3 0 Отговор
    А без винетка - какво? На бесилото?
  • 61 Име на гост

    1 1 Отговор
    То по вашата логика за нищо не трябва да се плаща и всички трябва да караме москвичи. Винетки или тол такси има на всякъде. Дали цената е оправдана си пролича от протестите. Мълчахте си като пръднали зайци в люцерна и чак сега се сетихте да се правите на революциеонери. То тоя с москвича дето те е блъснал отзад гражданската ще кажете му е най-малкият проблем. Ми като лично на теб ти се случи друга песен ще запееш. Ма така е тук, квот ще да става само мен не ме закачайте. Ден да мине друг да дойде. Хейтъри дето им е крив света дърпат страната на зад. На запад все гледате как живеят хората, ма нещо по въпроса правите ли??? Щото не е лошо да знаете, че тези на запад плащат скъпи зелени карти и данъци в особено големи размери. Тук само приходите им гледаме. Там като се чукнат слизат и се прегръщат. Благодарни са на Бог, че са живи. Тук се избиваме само заради едно засичане. Там пешаходците имат права и задължения, а автомобилистите ги пазят като зеницата на окото си. Тук пешаходците пресичат където и както им падне без грам да се съобразяват с атмосверните условия. Автомобилистите пък от своя страна все едно ги дебнат. А тръгне да пресича и гааааз........, после всички знаете какво става. Та парите, пътищата, колите, къщите им гледаме и завиждаме, но как се постига това не ни интересува. Всички в москвичите без гражданска, без винетка и газ през пешаходците към Европата. Те там ни чакат с червен килим.
  • 62 sandars

    3 0 Отговор
    Затворите ли саЗащо не стане гражданската и винетката и каското за ден, седмица, месец и година? Всеки да плаща според нуждите си, а не задължително да "киха" в джоба на държавно протектираните рекетьори
  • 63 brigante

    1 0 Отговор
    не става все със забрани и задължения! държава така не се управлява! сега е по-зле и от турското робство! хора, издигнати от народа, вървят срещу народа си? срамота! наричам ги такива хорица - малодушни, комплексирани, слабоумни и т.н.
    не може постоянно да се налагат забрани, задължения към живеещите в тая държава! не може постоянно да се извиват ръцете на хората, от които зависи просперитета на тая държава! що за малоумен закон ще е да вкарва хората в затвора за подобна глупост, че нямал някакви си стикери?
    по този начин ще се случи следното бързодействие: осъденият няма да може повече да си намери работа, защото като си издаде бележка за съдимост, там ще пише, че е осъждан... след като не може да си намери работа в майчината си държава, то той отива в държава мащеха, която му предлага невероятни блага!!! ще плюе вовеки веков собствената си родина и ще се радва на дните си в другата държава, и ще си живее страхотно... повярвайте ми! накрая тук наистина ще останат само едни замиращи пенсионери и бежанци, и мафиотите дето ще си мислят, че управляват хора! ще останат и тези 8% от народа, които сега са добре - имат добра работа и си траят, и не мрънкат, но ще замрънкат! т'ва е пейзажчето:) набързо ви го скицирах:) 2% са богатите, ако някой го интересува и му е чудно:) 90-то % ще си плюе на петите и ще замъгли към топлите страни, че тук е студено:) ще останат 10+2+8=? % люде в тая гнилоч наречена бг ... даже ме е срам да й пиша името вече, пф!
  • 64 оня същия

    0 0 Отговор
    Чл. 345. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) (1) Който си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи, се наказва с лишаване от свобода до една година или с глоба от петстотин до хиляда лева.
    (2) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

    Да преведа - който кара служебно дерегистрирана кола след неплащане на ГО, го очаква глоба 500-1000 или до 1г затвор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове