1 006 3

Съдът оправда Станишев за докладите от ДАНС

Съдът оправда Станишев за докладите от ДАНС
Стефанаки Йоанис

Софийският градски съд оправда Сергей Станишев по обвинението за липсата на седем секретни доклада на ДАНС, докато е бил министър-председател.

Според съдия Александра Йорданова няма неоспорими доказателства, че Станишев е загубил документите. Освен това не е можело да се направи извод, че папките са съдържали държавна тайна.

Делото срещу Станишев започна, след като Бойко Борисов, който го наследи на поста през 2009 г., обяви, че липсват секретни документи. За този пропуск той беше сезиран от съвестния гражданин Алексей Петров по думите на самия Бойко Борисов.

След това част от тях бяха върнати от бившия съветник в ДАНС Алексей Петров.

След като чу присъдата, Станишев заяви, че е удовлетворен от решението на съда. За мен това е принципен въпрос. Затова водя тази битка в съда, за да докажа моята невинност. Спомняте си какъв шум бе вдиган тогава около това обвинение. Бях подлаган на най-различни проверки аз и моите близки. Това, което се намери и се опитваха да го използват срещу мен политически, и естествено съм удовлетворен от това решение на съда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • такава е тя
  Отговор
  1 20:33  16.12.16
  А някой съмняваше ли се какво, ще реши българския "съд" !? Едвали, ще се оправим преди българския ген да изчезне!
 • гост
  Отговор
  2 21:21  16.12.16
  Публикувано във факти.бг: Според съдия Александра Йорданова няма неоспорими доказателства, че Станишев е загубил документите....Права е жената,не ги е загубил,а ги е продал,може да и е дал нещо и на нея.
 • гост
  Отговор
  3 23:54  16.12.16
  България не може да се оправи защото държавната система е блокирана от мафията която я държи . Няма наказание и възмездие за престъпленията и националните предателства , защото прокуратура,съд,полиция,ДАНС ,МС,НС, се управляват от мафията . Проблема е в наказанието , няма го , а трябва да го има .Но системата е блокирана . Има два начина да се разблокира мафиотска система . 1. Народа се вдига и линчува наред . - при тоя мърдясъл и тъп народ ,няма да стене поне 500 години. 2. Идват хайдутите и наказват народните душмани . Когато има реален страх от наказание по трудно се предават национални интереси . И разни самозабравили се помияри по малко ще хвърчат .

Напиши коментар:


Публикувай