1 482 1

Откриха лодката на изчезналите рибари от Дуранкулак

Милена Трачева

Лодката на двамата рибари, които изчезнаха край Дуранкулак, бе открита на около 2,5 км от брега, на 15 метра дълбочина, оплетена в рибарски мрежи, съобщиха от община Шабла.

Факти.бг припомня, че 29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков изчезнаха на 19 декември, след като влезли в морето да извадят рибарските си мрежи.

В 15:45 съпругата на Мянков се опитала да се свърже с него, но телефонът бил изключен. След като не се прибрал, близките му започнали да го търсят, но от двамата рибари нямало и следа. Тогава подали сигнал към телефон 112. Още същата вечер в морето влязъл катер на гранична полиция, но и той не открил двамата рибари. В издирването им се включиха катери, екипаж на хеликоптер "Пантер" от състава на Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово. На 22 декември обаче издирването на Галин Тодоров и Коста Мянков бе прекратено.

Доброволците, които участваха в спасителната акция обаче, не спряха да претърсват брега, а техни колеги тръгнаха по следите им в морето. На 26 декември при тралене на дъното именно те открили лодката.

След откриването на лодката, екип водолази на Военноморските сили са огледали района, но от двамата мъже нямало и следа. До плавателния съд е намерен откъснат двигателят му.

„Видимо е цяла, но от рибарите няма следа. В момента времето е тихо. Водолазен екип от ВМС претърсва района, но засега без резултат“, уточни кметът на Шабла Мариян Жечев, цитиран от Дарик радио.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • пипалот
    Отговор
    1 17:30  27.12.16
    Нещо ги е завлякло на дъното,току така не се обръща лодка предназначена за обиране на мрежи,стига да е бил изправен корпуса,още по малко мотора да се откъсне от лодката,тя да не е от вестник

Напиши коментар:


Публикувай