949 4

25 от депутатите не са казвали и дума от трибуната

Таско Ерменков и Мартин Димитров са сред най-бъбривите

Стефанаки Йоанис

Пълно мълчание в парламента. 25 депутати получават заплати без да са се изказали нито веднъж от парламентарната трибуна през годината. За 12 месеца 18 народни избранници са участвали в дебат само веднъж.

Най-интересни обикновено са мълчаливите депутати - тези, които не казват и дума. Мълчание, което може да продължи с години. Изненадващо сред мълчаливците тази година, има и доста популярни. Логично - Делян Пеевски поставяме на челна позиция по мълчание, просто защото той изобщо не се появява в парламента, камо ли да говори. Обратно на него - независимата Ана Баракова, почти никога не отсъства, но и никога не се изказва. Сред популярните имена на мълчаливци попадат Димитър Гечев и Явор Нотев.

Едни могат повече, други по-малко - да говорят.

Таско Ерменков от БСП и Мартин Димитров от Реформаторския блок са сред най-бъбривите депутати за 2016 година и за целия живот на 43-то Народно събрание. Твърдят, че се изказват само по темите, по които са компетентни. Единият - не съди мълчаливците, другият - не вижда смисъл да си депутат и да не казваш нищо.

Признават, че дар-словото е талант, който може да бъде научен, но не и ако не ти идва отвътре. И се гордеят със своя талант.

Сред най-приказливите колеги на Ерменков и Димитров са Данаил Кирилов от ГЕРБ, Димитър Байрактаров от Патриотите и независимият Велизар Енчев.

Без да назовават имена, депутатите признават - сред колегите им има и такива, които говорят твърде много, но за сметка на това - безсмислено.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ooooo
  Отговор
  1 21:38  27.12.16
  Ooooooo,sledovatelno nema nujda Ot Tqx,namalete im broikata Na tiq broileri
 • plama
  Отговор
  2 21:51  27.12.16
  анатема! да останат само половината! нямаме нужда от немислещи и нецапащи ръчички хрантутници!
 • гост
  Отговор
  3 23:21  27.12.16
  И по-добре,че са си мълчали,поне малко по-малко глупости сме чули.
 • данакоплатец
  Отговор
  4 15:35  28.12.16
  И за какво им плащаме на тези депутати ?

Напиши коментар:


Публикувай