744 0

28 декември: България в снимки

Снимки БТА
Снимки БТА
Милена Трачева

Хиляди миряни от Врачанска епархия се простиха с митрополит Калиник. Българският патриарх Неофит заедно с митрополитите от Светия Синод участваха в опелото и погребението на митрополит Калиник. Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Калиник почина на 26 декември 2016 г. след тежко боледуване. Той бе погребан в митрополитската църква „Св. Николай“ редом до своите предшественици.

Днес в Асеновград за големия християнски празник Стефановден бяха сложени на огъня три казана курбан с месо за гостите в храм "Свети Георги".

Правителството пък проведе последното за годината заседание в сградата на Министерски съвет.

Грипна епидемия обявиха за градовете Хасково и Харманли от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в областния град. Извънредната мярка е в сила от утре и ще продължи до 4 януари. Само вчера в град Хасково са регистрирани 73 нови случая, което като съотношение е 102 на 10 000 души.11 от тях са малки деца до 4-годишна възраст, 20 са от 5 до 14 години, 25 души са на възраст от 30 до 64 години, а останалите 4 са над 65 години. Обстановката в Харманли също е усложнена. На ден там се регистрират между 40 и 50 нови болни. Като общият брой за областта вече надхвърля 310 на 10 000 души.

Грипът и студа не уплашиха жителите на Пловдив днес, където атрактивен клоун забавляваше с фокуси с балони минувачите в центъра на града.

Отново в града под тепетата днес десетки деца и младежи се забавляваха на изградената ледена пързалка. Това е най-голямата ледена пързалка в страната, с размери 1400 квадратни метра. За любителите на пързалянето са приготвени 700 чифта кънки с различни размери.Напиши коментар:


Публикувай