Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 17:22 2 158 0

Делото срещу Алексей Петров влезе в съда /Обновена/

  • алексей петров-
  • трактора-
  • "октопод"

Прокуратурата излага мотивите си в 200 страници

Делото срещу Алексей Петров влезе в съда /Обновена/ - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внесе в понеделник следобед в Софийски градски съд обвинителния акт по делото „Октопод", потвърдиха за Факти.бг от държавното обвинение. Повдигнати са обвинения на Алексей Петров, Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов и Янко Попов за образуване, ръководене и участие в организирана престъпна група. Разследването продължи над година и половина.

През февруари миналата година Алексей Петров бе централен персонаж на  шумната акция „Октопод”, както и още 20-тина души.

Алексей Петров е привлечен към наказателна отговорност и за извършени изнудвания, принуди и разгласяване на информация представляваща държавна тайна.

Марчело Джотолов е привлечен към наказателна отговорност и за изнудвания, принуди, присвояване, както и за избягване установяването и плащането на данъчни задължения.

Янко Попов е привлечен към наказателна отговорност и за изнудвания.

С обвинителният акт е повдигнато обвинение и на Кирил Топалов за принуда, и на Цеко Йорданов за осуетяване на наказателно преследване.

Наблюдаващият прокурор по делото Светлозар Костов наскоро бе избран от Висшия съдебен съвет за ръководител на Специализирана прокуратура, която трябва да заработи от януари. Преди време Костов обяви, че делото „Октопод” няма да се гледа от новите съдебни структури, които ще се занимават именно с дела за тежка престъпност и корупция.

Обвинителният акт е от 200 страници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА