1 035 3

Локомотив поднесе и удари леко влак

Няма пострадали

Локомотив поднесе и удари леко влак
Калина Петрова

Маневриращ локомотив е ударил леко влака към който е бил прикачен тази сутрин на гара Мездра. Влакът е пътуващ за София. Инцидентът е станал в 5,25 ч. Няма ранени и пострадали. Влакът е пристигнал на гара София в 8,03 часа, съобщиха за Факти.бг от БДЖ.

Локомотивът, който е трябвало да се прикачи към композицията е поднесъл на заледени релси. Бил е управляван с 15 километра в час и спирачката не се е включила ефективно и на момента. Локомотивът е ударил първия вагон, като влака е бил подместен с 2 метра и се е разклатил. Пътниците са се уплашили. Някои, които са били прави е възможно да са загубили равновесие, коментираха от БДЖ за Факти.бг. За случая не е подаден сигнал към началник гара. Влакът е продължил веднага по маршрута си безпроблемно.

Пред bTV пътник във влака Росен Августинов разказа, че„Вместо да намали, локомотивът се вряза с голяма сила в самия влак”, което бе опровергано от БДЖ.
Според Августинов, жена, пътуваща до него, е получила сериозен удар в главата при инцидента. Други хора също са пострадали, което също бе опровергано.

По тази линия има почти всекидневни протести през последните дни. Хората чакат с часове заради аварии и липса на локомотиви. Стигна се до ситуация да блокират коловози на Централна гара, за да принудят „Пътнически превози” да им отпусне влак.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Герберасите на власта
  Отговор
  1 10:45  10.01.17
  Големи журналисти ,казват нещо после го опровергават и накрая вметват че еди кой си не бил доволен в последно време си стоят на топло и измислят несъществуващи новини .
 • некойси
  Отговор
  2 11:03  10.01.17
  Поднесе? Сигурно е дръпнал ръчна и е чукнал съседния влак докато занася :) Звучи малко като една друга новина "гилзи от въздушна пушка".
 • гост
  Отговор
  3 11:07  10.01.17
  Затова се слагат вериги зимно време :)))))))))))))))))))

Напиши коментар:


Публикувай