2 254 6

Божидар Димитров се извини на Турция

Стефанаки Йоанис

Извинявам се на политическите кръгове в Турция, които са били огорчени от моите думи преди няколко дни, че тероризмът работи за туризма у нас. Аз не подкрепям тероризма. Това каза директорът на НИМ проф. Божидар Димитров в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Историкът обяви, че е „за“ президентска република, за каквато се бори Ердоган. „Защо да не опитаме да създадем такава и в България. Страната ни винаги е тръгвала напред, когато е имало подобно управление“, посочи проф. Димитров и даде примери: „При цар Борис, Стефан Стамболов, Александър Стамболийски.

Демокрацията има много лица. Парламентарната демокрация показа, че се е изчерпала. Време е партийното роене да спре. “, заяви той. Проф. Божидар Димитров коментира и темата Македония и албанските искания за смяна на името й.

„Искат да се смени името на държавата, националните символи и знамето. Исторически правилно би било да се кръстят Югозападна България. Това им искане обаче е застрашаващо за нас. Македония е единственото място, за което можем да получим исторически реванш. Лека-полека там тече процеса по ребългаризация. Истината е, че това ще ни лиши от тази възможност“, каза историкът.

Директорът на Националния исторически музей отбеляза със съжаление, че извършеният геноцид над 1,5 милиона българи през 1944 г. не се е припомнило, а това не е било отбелязано. „Ако утре държавата Македония се разпадне ние нямаме план. Обществото трябва да е подготвено. Ако това се случи, ние няма да превземаме Македония, а ще й помагаме, за да оцелее. Не искам да я разделяме“, изтъкна проф. Димитров.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ооооооо
  Отговор
  1 21:10  10.01.17
  Вампира от Созопол пак се по.ра.. Гербаджия, нагаждач. Още ли трябва да е шеф на НИМ? Едва ли..
 • Балкански
  Отговор
  2 21:35  10.01.17
  Простено ви гн Димитров. Бъди жив и здрав.
 • Борис
  Отговор
  3 21:49  10.01.17
  Част от южна Албания има интерес да се присъедини към България заедно с южната част на Македония. Така коридор номер 8, ще стане реалност със всичките икономически изгоди произтичащи от това. Но това могат да го решат само те.
 • Лашкан Недолашкан
  Отговор
  4 21:55  10.01.17
  УТОЧНЕТЕ !!!ИЗТРЕЗНЯ И СЕ ИЗВИНИ ! ИЛИ ПРЕДИ ТОВА ИЗТРЕЗНЯ И СЕ ИЗОКА ЗА ЕРДОГАН
 • Хасан
  Отговор
  5 07:21  11.01.17
  Тоя като се напие почва да плямпа..Щял да вземе Македония.. И какво ще я правиш? Ще я мориш с 180 лева пенсия!!
 • mediator37
  Отговор
  6 08:40  11.01.17
  Не е имало защо да се извинява, но извинението като второ нахалство спрямо Турция е хубаво нещо. Един от шефовете на туризма в България каза , че за последните 25 години от Дуранкулак до Резово са построени 1 милион легла. Така че има къде да поемем туристопотока и пак ще останат свободни легла. Ердоган сам си докара терористите в къщичката, като въстана против президента на Сирия. Да е мислил като е подпомагал метежниците в Сирия. Да е мислил и като върти алъш-вериш с петрола на ИД, пък после им пуска бомби по главите. С аркадаши така не се постъпва.

Напиши коментар:


Публикувай