18 031 36

Тънкообидни депутати искат да затворят устата на Шоуто на Слави

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Депутатите не успяха да се обединят за обща декларация против "Шоуто на Слави". Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е свикала съвета по искане на ПГ на "Атака" във връзка с "поведението и начина, по който се обругава парламента и народните представители". На заседанието, обаче, не бе приета обща декларация в тази посока, защото отделните парламентарни партии са били на различна позиция.

След заседанието председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че те не са подкрепили действия срещу предаването и декларации от страна на депутатите.

"ГЕРБ е на мнение, че не трябва да взимаме страна и ако погледнем в логичен вид, връщайки се по-назад, знаем, че всички са били обругавани. Ние се разграничихме и нямаше единна позиция, която да възложи на председателя на парламента да сезира съответните органи. Не трябва да взимаме отношение относно едно шоу. Откакто съм в политиката, са излизали много неверни неща, както за мен, така и за нашия лидер и партията. Когато има нещо лично и прецениш, завеждаш дело за клевета. Представете си, ако парламентът излезе с позиция - ще създадем негативна енергия и противопоставяне. Не искам да провокираме омраза и разделение. Всеки един с поведението си, трябва да се придържа към единение. Обществото трябва да прецени кое е редно само.

Обругана беше и президентската институция с късането на снимката на президента Плевнелиев в същото предаване, но тогава парламентът не реагира. Имаше обругаване и на конституционни съдии и отново нямаше реакция. Така че не е правилно и сега да се прави това и да се създава противопоставяне.. ГЕРБ беше в тези години най-обиждана и беше част от сюжета на предаването и тогава не е стоял този въпрос на дневен ред", заяви Цветанов. Има институции, които би трябвало да се сезират, смята той. Според него всеки трябва да се придържа към по-нормално общуване, без обиди и провокиране на омраза и разделение.

От "Шоуто на Слави" отказаха коментар, тъй като не е приета обща декларация на парламента.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • казанова
  Отговор
  1 14:08  13.01.17
  Голяма любоФ между Герб и Шоуто на Слави. :) Вече стана ясно, чия е идеята за мажоритарния вот. Уж много ги беше страх, трепериха от страх, пък прегърнаха идеята с две ръце!? Нещо не се връзват нещата.;)

  Коментиран от #18

 • Стефан Николов
  Отговор
  2 14:11  13.01.17
  "поведението и начина, по който се обругава парламента и народните представители" - хаха, че то това е и поведението на голяма част от народа, що не напишат и една декларация срещу него? Така и така депутатите не работят за избранниците си поне да имат официална позиция.
 • Гост
  Отговор
  3 14:24  13.01.17
  Държавата и нейните институции си остават просто едни бухалки, които си купуваш под етикета "силния на деня". Когато официално си провъзгласен за "силен на деня", започваш да си купуваш съдии, прокурори, МВР началници, министри, депутати, оркестрираш "държавни институции-ала-бухалки", събаряш банки. Цяла една администрация започва да се преорентира към угодията и слугинаж на "силния на деня". Няма закони, няма правила, няма морал, няма процеси - важното е да си със "силния", да му помагаш, белкем и ти удариш малко келепир. Когато вече не си "силния на деня" системата те изритва и смачква, така както "силния" е използвал системата да мачка. В "държавата" има право "силния". "Слабите", болни или инвалиди биват смачкани или натиквани в ъгли - те не са пълноправни, защото дори и не се опитват да бъдат "силни".
 • ГоУст
  Отговор
  4 15:03  13.01.17
  Глупендери!

 • Хитър Петър
  Отговор
  5 15:20  13.01.17
  И какво излезе ,че всички честни и радетели за правда са заподозрени от герб.
 • джак даниълс
  Отговор
  6 15:44  13.01.17
  Шоуто на Слави се превърна в една чисто политическа платформа, която се върти от години и трябва да бъде спряна, не е нормално едно хумористично и забавно предаване да се ангажира с конституционни промени, да изземва функциите на върховенството на закона, а Слави да се прави на радетел за граждански свободи. Като иска да е такъв, да престане да прави "шоу", защото това шоу вече се превърна в открита агитация за гражданска война. Да си направи партия, да спечели изборите, да си направи платформа, да обещае и да изпълни идеите си, това е начина, не едно постоянно грачене и рев по чалга концерти и ефирно време.

  Коментиран от #19

 • оааоа
  Отговор
  7 16:12  13.01.17
  Абе щом за концерта на тоя тупан затвориха центъра на София - изхода към магистрала Тракия и спряха движението... явно правителството и шоуменчето са дупе и гащи! То само пари не стигат да затвориш центъра на София - друго трябва! Така че - дай ми - на ти !!! не е от сега това а от много отдавна! Дългия е нахален и безочлив за пари е готов на всичко. Вота естествено че е идея на Герб - мислят си че хората биха гласували за тях с мнозинство - но аз искрено се надявам вече българина да е прогледнал и да гласува по убеждение! Айде няма нужда да ми вдигат всичко и да ми бъркат в джоба регулярно - скъп ток - здравеопазване с отпечатък - винетки и всички глупости дето сътвори герб за малкото години управление! Всичко това е насочено към бедния човек - дребния и среден бизнес от там лапкат мутрите ама ще е до време!!!
 • пешо от мала фуча
  Отговор
  8 16:40  13.01.17
  не ме е еня за полтиката,ама ше ви задам едно-две въпросчета: -некой де е веждал слаФчо за 25години със жена?! -некой да е виждал боЧко 25години със жена?! е,............? не......? мисля че вече всичко е ясно ?!
 • нвпвп
  Отговор
  9 17:10  13.01.17
  На дългия шоуто му издиша - актьорите също вече! Изчерпаха се - остаряха, сега му трябва топло депутатско кресло и депутатска заплатка. За да може да си поддържа стандарта, естествено на гърба на овцете дето биха гласували за него! Понеже оФци много в тази държава за жалост!
 • Смях
  Отговор
  10 17:30  13.01.17
  Те герб си дават сметка, че референдумът няма да мине, затова така благо го подкрепят! Опитват се да спечелят едни 2 млн. и половина гласове. Пък и това с мажоритарния вот е пълна боза!
 • Garrincha
  Отговор
  11 18:00  13.01.17
  Все си мисля, колко ли хора в България са на партийна хранилка ? София, големите градове, селата - навсякъде има малки и големи мишчици, техните роднини назначени тук и там , приятелчета на важни постове ... смятам, че са между 500 000 и 1 милион ! Останалите около 5 милиона ги храним ! 45 години социализъм, комунизъм или там каквото е, 30 годин(почти) преход, тези хора са се окопавали във всички нива на държавата - представете си колко е трудно да се бориш и да промениш толкова изгнила и гнусна система ! Мислех си : - Е, трябва да сме по-умни от тях и да ги победим в собствената им игра, защото другия вариант е революция, и то кървава ! Но, събитеята около референдума показват колко е трудно - избори 2 в 1 под предлог, че ще се спестят пари, а всъщност физически ограничиха вота на хората, пликове, подписи , забравени бюлетини, 300 хиляди невалидни бюлетини ... и успяха - референдума не е задължителен ... с 12 хиляди гласа !
 • Garrincha
  Отговор
  12 18:07  13.01.17
  Борисов се удряше мъжки в гърдите, като див примат, и казваше : - Аз, ще искам, 0 лева субсидия, 100% процента мажоритарен вот, ала-бала, ала-бала ... ! Ако, беше така, истинският управленец, би изчакал и би направил всичко да се приемат промените и тогава би подал оставка, всъщност дори тогава не би подал оставка, а би изчакал да мине тежкия зимен период и след това ... никой не ти иска оставка - хората са ти дали доверието си за втори път ! Смешник, който ще остане в историята като първия министър-предсетател на България не успял в два мандата !
 • Garrincha
  Отговор
  13 18:14  13.01.17
  Да кажем нещо и за референдума - мажоритарният вот е добро ! партиите нямало да могат да излъчат кандидати - защо депутатите трябва да са партийни ? Мога да обиколя сам университетите в България и не само и да ви покажа 500 достойни хора ! Нямат опит ?! Видяхме тези, опитните, докъде ни докараха (мръсни крадци) ! Пък, ако е лошо (мажоритарния вот) - нека ! Дайте, да опитаме, да видим ,,, толкова време сме в тая тиня и помия, че едва ли би станало по-зле ! И хора, единственият ни шанс(безкръвен) остана електронното гласуване !!! Аз се уморих от тая помия страшно много ... незнам за вас !!!

  Коментиран от #15

 • въх
  Отговор
  14 21:24  13.01.17
  главанака Цвъчко трябва да е пръв в затвора! да даде пример, така да се каже..
 • Бат Ваню
  Отговор
  15 21:38  13.01.17

  До коментар #13 от "Garrincha":

  ...Ама тя и Нешка Робева викаше.... "Абе дайте да му дадеме шанс на Бареков... той е различен.... дайте да опитаме..." ха ха ха.... И кво стана ? ... ха ха ха... Бареков наблегана английския у Брюксел.... ха ха ха .... с 50 000 лв месечно... (нот бед) ... ха ха ха ....... Иначе по темата.... Шоуто на Слави от Шоу стана в политическо предаване. Защо Господари на ефира не се гъбаркат със Слави а? (Въпрос за размисъл) ... ха ха ха.... С каква охрана ходи, кой го пази... абе.... нема случайно... Ше се опраиме споко..... още 20 г. ха ха ха..... Ти си само с тоя ник нале? ха ха ха
 • Garrincha
  Отговор
  16 22:04  13.01.17
  "Бареков" ?!?!? Говоря ти за университети, говоряти за умни и достойни хора, бат ваню ... бат ман, говоря ти за олимпиади и успехи, бат ваню ... бат ман ! ВАн ю, вАн от майка България !
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  17 02:43  14.01.17
  бойко и слави са стари приятелчета
 • 666
  Отговор
  18 07:28  14.01.17

  До коментар #1 от "казанова":

  Връзват се - Слави е истински тъпак, вместо да разруши статуквото ще го бетонира, а пък народа е прост щом слуша и гледа Слави
 • HORESIO
  Отговор
  19 08:09  14.01.17

  До коментар #6 от "джак даниълс":

  Прав си ! Не е правилно ! Правилно е всички да мълчим като овце и да ни тъпчат !
 • Гого
  Отговор
  20 10:22  14.01.17
  Няма какво да се обиждат че са ги нарекли с истинските им имена. Колкото и скъпи костюми да облекат си остават корумпирани мафиоти!
 • Хуакин
  Отговор
  21 14:20  14.01.17
  Няма кои освен слави да промени нещо, поне не е бил досега в власта.време е да направи партия .пък ще видим о от него какво ще излезе?
 • Бай Ганьо
  Отговор
  22 16:50  14.01.17
  Аз смятам, че Слави е един от малкото, които искат държавата ни да върви напред към нещо по добро и се старае да помогне както може, дай боже повече българи да има като него. Естествено, че не им е угодно на власт имащите казаното от Слави, и търсят всякакъв начин да не одобрят референдума. За мен са супер жалки, но рано или късно всичките там ще бъдат изринати, и съдени.
 • внвнв
  Отговор
  23 18:04  14.01.17
  Слави единствено гледа как да напълни джобовете си! Това дето го дава за благотворителност за него са жълти стотинки - дава ги за да изчисти гузната си съвест и да облекчи кармата си! Да не така не става!!!! Това дето той дава за него се равнява на това как ти даваш по 50ст да ти проверят гумите на бензиностанцията например! Не го ли виждате този демагог каква му е истинската цел и толкова тъпи ли сте че да давате шанс на всеки който обещае нещо ? Тоя шанс ни губи времето а и Слави какво разбира от политика? Просто не ставайте смешни с тоя шут - то все едно Бареков - дудука да стане премиер! Наистина ли сте толкова тъпи че гласувате за тях или изборите са нагласени само това не ми е ясно!
 • 1от 2500000
  Отговор
  24 18:48  14.01.17
  УЩИПЪНИ МОМИ, НЕ ИСКАМ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ,КОИТО КРАДЪТ.С ТЕЗИ СИ ДЕЙСВИЯ НЕ НИ ЛИ ОБИЖДАТЕ ?
 • Евала
  Отговор
  25 19:37  14.01.17
  ДАЙТЕ МАЖОРИТАРЕН ,ДАЙТЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ . КАКВО ШИКАЛКАВИТЕ , ХОРАТА ГЛАСУВАХА!!
 • Никола
  Отговор
  26 20:52  14.01.17
  Слави е прав не го хулете. Загрижен е за народа няма нищо политическо в това което прави той
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  27 21:57  14.01.17
  просто не мога да повярвам ,че референдума е бил проведен според някои заради герб.ако е вярно,това е измама на избирателите.
 • ннднд
  Отговор
  28 22:37  14.01.17
  Сигурно пише един човек с много никове, от различни компютри, или си чисти кеша и бисквитките, за да може да си слага / + / на простотиите! Не мога да повярвам, че българският народ е толкова прост, че да сложи толкова плюса на мнения величаещи Учиндолския чалга идол на застаряващите младежи! Просто ум не ми го побира, как може някой да си мисли, че дългия е загрижен за народа ? Мислете хора с главите си - нали затова ги носите!

  Коментиран от #32

 • lklkl
  Отговор
  29 22:43  14.01.17
  Какво разбира Слави от политика? Какъв е той, че да иска да оправя държавата? Да не е новия месия на народа? Да не е любимец 13? Да не е господ? Е той може и да се мисли, за такъв. Но истината е, че той е просто чалга певец с завяхваща слава и шоу, крадливи на идеи сценаристи и тн. Освен това е нагъл до безумие, хитър и безскрупулен бизнесмен готов на всичко, за да успее. Помня, че продаваше мартеници в подлеза, помня как то гониха от Нова Телевизия, като отиваше да пробутва идеите си по негов си начин! Помня още, че се скара със всичките си колеги от Каналето, после се скара с половината хора дето работеха за него и те напуснаха. И вие си мислите, че този човек е способен да оправи нещо? Вие си мислите, че това е добър човек .... човек загрижен за вашето бъдеще? ... о не кажете ми, че се шегувате!

  Коментиран от #33

 • Дедо Ганчо
  Отговор
  30 02:44  15.01.17
  Бабо Гено, в тази държава всичко е лъжа и измама! Това е държавата на Бай ти Ганя! Това е държавата на Боко, на Слави дългия и на Барека! Така че Гено, не се учудвай бабо - тука подмяната и манипулацията на изборите са най-малкия кахър! Ай дано Славчо стане премиер, че да стягам куфарите за някъде и аз!
 • Много много
  Отговор
  31 10:27  15.01.17
  И тук има симпатизанти на партии. Истината е че тук някои хора виждат истината, и който има начин започва да го ПОКАЗВА, ЗАЩОТО ВСИЧКО ТУКА Е НАПРАВЕНО ПОЛИТИЧЕСКО. ГЛУПАВИ СМЕ И ЗАТОВА СЕ ВРЪЗВАМЕ СЪС ДАЛАВЕРИ И КОРУПЦИИ И СЕ СТИСКАМЕ ЗА ДА НЕ СПРЕ ДА ВАЛИ. ТУКА ПОЧТИ НЯМА НЕОБВЪРЗАН БИЗНЕС, И КОЙТО НЕ СЛУША СЕ НАКАЗВА СЪС НАШАТА ЗАВИСИМА СИСТЕМА А МАФИОТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ СИ ПИРУВАТ ПО РЕСТОРАНТИТЕ И ДИСКОТЕКИТЕ СЪС ТЯХ.
 • Георги
  Отговор
  32 12:08  15.01.17

  До коментар #28 от "ннднд":

  Заради такива като теб нещата не се случват вече 27г.Все плюят по този и онзи , ако не плюеш по Слави ще плюеш по някой друг.Питам те -какъв трябва да е човек ,че да е идеален за теб .Идеални хора няма .Хората са такива ,каквито постъпки и дела вършат .Конкретно за Слави -може да не ти харесва какво върши в живота си и в предаването си ,но за постъпки и дела в политиката -НЕ МОЖЕ ДА СИ СИГУРЕН ДАЛИ НЯМА ДА Е ДОБЪР ВОДАЧ-ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ НЕ Е БИЛ В ПОЛИТИКАТА И НЕ СМЕ ВИДЕЛИ НА КАКВО Е СПОСОБЕН.Едни хора са добри в едно други в друго -ако точно му е призванието и му се отдава да ръководи.ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ ИДЕАЛЕН!!!!!Нас не ни интересува живота на Слави и неговото шоу -нас ни интересува да дойде човек ,който да се съобразява с исканията на народа .Мисля ,че този човек е Слави.Ако греша ще го сменим и него и е наред следващия.Поне си мисля,че Слави ще ни научи и ще ни покаже ,че ако нещо не е наред в системата ни или в България то може да го променим ,ако сме единни в исканията ни .Ако само плюем този и онзи кога ще направим промяна - ако гласувам на следващите избори ПАК за някоя от сегашните партии ще е равносилно за мен на самоубийство . Завършвам с думите на един велик Българин -ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА !!!

 • Георги
  Отговор
  33 12:24  15.01.17

  До коментар #29 от "lklkl":

  На теб ти пиша същото ,въпреки ,че съм сигурен ,че си един и същи човек с човека от коментар 28. Ако греша значи тогава един и същи човек ви е промил мозъка и ви е направил само едни консуматори ,които само плюят мръсотии по хората без да си вдигнат г.за от дивана.Така е много лесно господа -чудя се само какво ще ви направят хората ,когато дойде времето да се излезе на улицата за по-сериозни протести , а такива МИШКИ КАТО ВАС СИ СЕДЯТ В КЪЩИ И ЧАКАТ ДА СЕ СМЕНИ РЕЖИМА ТА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ПЛЮЯТ НОВИТЕ НА ВЛАСТ. О , сетих се какво ще ви направят хората - само ,че е много брутално и затова няма да го напиша. Заради такива като теб нещата не се случват вече 27г.Все плюят по този и онзи , ако не плюеш по Слави ще плюеш по някой друг.Питам те -какъв трябва да е човек ,че да е идеален за теб .Идеални хора няма .Хората са такива ,каквито постъпки и дела вършат .Конкретно за Слави -може да не ти харесва какво върши в живота си и в предаването си ,но за постъпки и дела в политиката -НЕ МОЖЕ ДА СИ СИГУРЕН ДАЛИ НЯМА ДА Е ДОБЪР ВОДАЧ-ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА ,ЧЕ НЕ Е БИЛ В ПОЛИТИКАТА И НЕ СМЕ ВИДЕЛИ НА КАКВО Е СПОСОБЕН.Едни хора са добри в едно други в друго -ако точно му е призванието и му се отдава да ръководи.ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ ИДЕАЛЕН!!!!!Нас не ни интересува живота на Слави и неговото шоу -нас ни интересува да дойде човек ,който да се съобразява с исканията на народа .Мисля ,че този човек е Слави.Ако греша ще го сменим и него и е наред следващия.Поне си мисля,че Слав
 • Георги
  Отговор
  34 12:42  15.01.17
  Не зная това което ще ви кажа дали ще се хареса на много от вас ,но истината според мен е следната.Без ГОТОВНОСТ да пролеем кръв няма начин да оправим нещата.Трябва да излезем на улиците и твърдо да заявим СТИГА!!! Едни от нас ,които имат сърце ще го направят , а другите КАТО МИШКИ ще ни гледат сеира и ще ни плюят.Но това за мен няма значение важното е да се погрижим СЕГА за нашата държава -точно сега Майка България има нужда от нас.Много ми се иска да се появи човек ,който да поведе всички Българи милеещи за родината си на поход,протест , въстание или революция -кой както иска да го нарича -за твърдо заявяване на управляващите ,че ни е омръзнало от тях и цялата политическа класа и искаме коренна промяна в държавата-както в политиката ,така и в съдебната система ,конституцията и други..Важното в крайна сметка е крайния резултат -една наистина добра държава за живеене -държавата на нашите деца.Това ще бъде нашето наследство за тях и за това един ден ще пише в учебниците по история.Завършвам с думите на един велик Българин-ТРЯБВАТ НЕ ДУМИ , А ДЕЛА!!!
 • нднднд
  Отговор
  35 13:07  15.01.17
  Нека Слави да идва и да ви почва - явно е че го желаете! А ние мишките, ще си останем по диваните и ще си пишем пак, след 4-те загубени години, ако изобщо успее да си изкара мандата до край - този шут! Давахме шанс на Царя, на БКП, на Борисов, на Костов, на кой още да дадем шанс, колко дълъг ти е живота, че да даваш безкрайно шансове? Както и да е - явно мисленето не е силна черта на някои хора! Според мен най-грешното е да се сменя често едно правителство с друго, по простата причина, че наново трябва да се изграждат редица връзки, канали, начин на работа и тн. Това отнема средства и време! Но ние нали сме тъпи и ларж, сменяме правителства през 2-3 години. Тъкмо се нахрани едното и изгради необходимия начин на работа и идва друг на хранилката!

  Коментиран от #36

 • Георги
  Отговор
  36 20:39  17.01.17

  До коментар #35 от "нднднд":

  Ще пишеш още четири години ,защото само това можеш да правиш.Ти си един драскач,който не му стиска да прави друго нещо.

Напиши коментар:


Публикувай