537 0

Народният театър в помощ на Хитрино

Театърът ще подпомогне с дарение читалището в пострадалото село

Анатоли Стайков

Народният театър "Иван Вазов" предоставя пространство за благотворителен аукцион в помощ на пострадалото миналия месец село Хитрино. Акцията е съвместна със Съюза на българските художници (СБХ), който ще организира аукциона. Театърът ще подпомогне с дарение читалището в Хитрино, съобщават от трупата.

До 16 януари във фоайето на Голямата сцена са подредени картини на именити български художници, които чрез СБХ ще предоставят всички приходи от продажбата на творбите за възстановяване на дейността на читалището "Пробуда 1929" в Хитрино.

В благотворителната изложба са работи на Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Елица Матеева, Николай Янакиев, Райна Стоймирова, Любен Генов, Мария Райчева, Ивайло Аврамов, Володя Казаков, Ива Владимирова, Иван Русев, Цветослав Христов - Цупи, Албена Щеньовска, Христофор Кръстев и други. Включени са и творби от фонда на СБХ.

Изложбата е отворена за посещения между 11.00 и 19.00 ч., както и за зрителите на представленията в Народния театър.

Театърът се включва в кампанията на творци и културни институции в помощ на Хитрино и с благотворително представление на "Хъшове" тази вечер. На няколко места в сградата и фоайетата на театъра са поставени кутии, в които всеки желаещ може да направи дарение.

.

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай