747 0

18 януари: България в снимки

Анатоли Стайков

Планинската спасителна служба при БЧК организира традиционния квалификационен курс за спасителни кучета и техните водачи от отрядите в цялата страна. В курса се усвояват техники и умения за спасяване при зимни условия и намиране на затрупани.

Автомагистрала "Марица" в участъка от Хасково-пътен възел Крепост към Харманли е побеляла от непрекъснатия снеговалеж и пътното платно е покрито с натрупан стар лед.

Държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова дадоха днес пресконференция по повод петата година от встъпването си в длъжност. На снимката: Охраната от НСО изведе принудително от "Гербова зала" журналиста Илиана Беновска, която искаше да хвърли ябълка на Президента.

Президентът Росен Плевнелиев откри Президентска библиотека и многофункционална зала на "Дондуков" 2. В Президентската библиотека е съхранена и представена историята на президентската институция след началото на демократичните промени в България. Сред присъстващите бяха Петър Стоянов (дясно), президент на България (1997 – 2002) и Станка Желева, дъщеря на Желю Желев.

Топлолюбивите обитатели на Центъра за защита на природата и животните Добрич /различни видове папагали и двойка австралийски кенгура/ са прибрани за през зимните месеци в специални отоплени помещения , а студенолюбивите се разхождат свободно в среда близка до естествената им среда.

България


Напиши коментар:


Публикувай