642 3

Плевнелиев посети патриарха

Плевнелиев посети патриарха
Калина Петрова

„Благодарим Ви, че ни вдъхновявате с думи и личен пример да служим на народа си всеотдайно, безкористно и с добра съвест”, каза президентът Росен Плевнелиев на Негово Светейшество и подчерта, че Българската православна църква има особена мисия в нашата страна и в обществото ни, която никой друг не може да изпълни – да бъде носител на високите нравствени ценности на светото Православие, на мир, съгласие, добра воля, внимание и грижа към всеки човек.

В края на мандата си, ден преди да отстъпи най-високия пост в държавата на новоизбрания президент, Негово Превъзходителство президентът Росен Плевнелиев посети Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в израз на уважение към предстоятеля на БПЦ и личността на патриарх Неофит.

По време на срещата двамата лидери си припомниха съвместните инициативи и доброто взаимодействие между двете институции, което оцениха като отношение на добра воля, взаимно уважение и полезно за цялото общество.

Като благодари на патриарх Неофит за винаги топлото отеческо отношение към него, президентът Плевнелиев заяви готовността си и за напред, според силите и възможностите си, да служи на Българската православна църква и българския народ.

В памет от този ден и за благословение Светейшият патриарх Неофит подари на г-н Президента икона на Пресвета Богородица и светата Библия, която да му бъде настолна книга в неговия живот.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  Отговор
  1 20:37  20.01.17
  Доколкото съм чувал този изповядва друга религия и в този смисъл, за какво му е Библия ? Той не е от нашите.
 • гост
  Отговор
  2 20:46  20.01.17
  Ох как е склонил главица като влюбена девственица католичка . С кеф да го положиш .
 • дедо железко
  Отговор
  3 01:31  21.01.17
  На снимката просто патриарха му чете от "Приказките на Шехерезада"

Напиши коментар:


Публикувай