1 114 16

Кабинетът на Борисов върна България назад

Кабинетът на Борисов върна България назад
Снимка: БТА
Калина Петрова

вегодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-ото Народно събрание върна България назад.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

Въпреки отчетите, въпреки хвалбите на сегашното управление, на правителството на Бойко Борисов - за икономически растеж, за напредък и стабилност, у българаския народ има усещане за нестабилност, несигурност, несправедливост. Ние заставаме на страната на този народ, който иска алтернатива.

Мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, ниски нива на публичен дълг, а какво се случи след две години - дългът нетно се увеличи на 26 млрд. лв. през 2016 г. и правителството натовари няколко поколения да го плащат, заяви Нинова. Преките инвестиции са намалели, разпределят се поръчки само на фирми, близки до управляващите, 954 фирми в строителния бранш са закрити, всички големи енергийни проекти в региона ни заобикалят, линията на бедност се е увеличила с 25%, заяви Нинова. По думите й има риск от спиране на европейски средства по оперативни програми.

Реформата в образованието тръгна с грешки, в ход е политика за облагодетелстване на частното образование. В здравеопазването е абсолютен хаос, смята Нинова.

Нинова заяви още, че външната ни политика е пасивна, покорна на чужди интереси. Във вътрешен план намаляване на престъпността има само в отчетите на МВР, но не и в живота на хората,увеличила са е дейността на каналджиите, коментира лидерът на левицата.

В земеделието има негативни резултати, спрян е процесът на децентрализация на общините, не е започнала програмата за подкрепа на Северозапада, каза Нинова.
Правителството сгреши първо с дефинирането на проблемите в съдебната власт, правосъдната реформа се провали, каза Нинова.

БСП предлага младите семейства да бъдат освобождавани от лихви при купуване на първо жилище на стойност до 100 хиляди лева. Социалистите се обявиха и за преизчисляване на всички пенсии, което по техни сметки ще доведе до почти 20 процента увеличение за най-старите пенсии.

Сред акцентите в предизборната платформа на социалистите е предложението за облагане с 20 процента данък на хората с доходи над 10 хиляди лева на месец, за освобождаване на предприемачите до 35-годишна възраст за две години от данък "печалба" при определени условия, както и за приспадане на 50 лева от данъка на работещите родители.

Документите ще бъдат гласувани окончателно на заседание на 49-я конгрес на БСП, насрочен за 4-ти и 5-ти февруари.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  1 14:45  21.01.17
  Даже още по-назад и от съпартийците на червената бабичка!!!
 • аааааааа
  Отговор
  2 14:54  21.01.17
  АБСОЛЮТНО ТОЧНО КАЗАНО!

  Коментиран от #14

 • 3 15:33  21.01.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  4 16:15  21.01.17
  Нинова, не е като да не си/сте имали възможност. Нали управлявахте в братска прегръдка с дпс. Що не ви харесаха хората и пак да ви изберат? Никаква алтернатива не сте. Време е на бабичката бсп да ляга в гроба.

 • Макариченко
  Отговор
  5 16:15  21.01.17
  Ех К.Рнелия, К.Рнелия толкова си проста.
 • Дедо
  Отговор
  6 17:15  21.01.17
  Ааа, то за връщането назад заслугата е обща!
 • Геро
  Отговор
  7 17:15  21.01.17
  Корнелия, говориш глупости. Хайден да не сме всички толкова късопаметни и да не можем да сравняваме. Провал ще е, ако България пак бъде управлявана от комунисти. Почти винаги се стига до протести по улиците. Ако живеят хората добре, никой няма да е в състояние да ги изкара на протест.
 • Балкански
  Отговор
  8 17:30  21.01.17
  Гаспажата е въздух под налягане. Въобще не помни кво говори.,кво каза за санирането? А ся кво ми говори.Нека сметне ,колко пари се платиха от това правителство за КТБ, за БЕЛЕНЕ и за американските ТЕЦ ове? С тези пари спокойно можеха да вдигнат пенсиите . Според икономистите се очаква с около 5 процента развитие . Сега с тези да не се окажем в ЕВРАЗИЯ ? Много сме наивни ,и ще го отнесеме ние ,обикновенните хорица . Запомнете ,повечето милионери са са сред тази социална партия . Ха добро утро на всички
 • kjkjkj
  Отговор
  9 18:06  21.01.17
  България трябва да бъде управлявана от комунисти - както всяка една комунистическа държава по света! То тук си е комунизъм още - не знаете ли?
 • АЗ САМ
  Отговор
  10 18:20  21.01.17
  Искаме си Михов!С песни и наздравици щяхме да закрием БСП. А при Корни ще я закриваме с пцувни !
 • VMORO
  Отговор
  11 18:56  21.01.17
  Лустрация! По-добре късно, отколкото никога.
 • Duk
  Отговор
  12 19:01  21.01.17
  Другарки и другари,така Корни поздрави съпартийците,но ние не сме техни другари,защото са милионери,децата им в Америка,не в Русия,защото са демагози,паднем ли им сега,ще го издухаме.Те ни казват,другари,ама си ходят на пазар в Милано,а ние в Илиянци,така че,достатъчно с тези лъжи.Да си ходят на село ,с външните тоалетни.
 • axax
  Отговор
  13 19:58  21.01.17
  И кое му е точното,лъже като циганка.Крадлива комунистическа измет.Нали управлявахте,и кво стана? Мизерия Кражби Спрени Фондове,ОГРОМНИ ЛИПСИ в бюджета. С лъжи до къде ма к.рнелче?
 • Покажи са ва
  Отговор
  14 20:55  21.01.17

  До коментар #2 от "аааааааа":

  Я качи един линк към някакви твои снимки да се посмееме малко а ?
 • Иван
  Отговор
  15 00:29  22.01.17
  Изключително нагли са тези гадове . Една мафия са и заедно 27 години опустошават държавата и се плюят едни други пред хората особено преди избори . Трепането им е малко . Белене трябва да отвори врати отново и всички да са там заедно със слугинажа и подизпълнителите , да умират от глад бавно .
 • 3395
  Отговор
  16 01:27  22.01.17
  Дори и всичко това да е вярно, при БСП нещата винаги стават по-зле. Факт

Напиши коментар:


Публикувай