560 0

Цар Симеон II е специален посланик за устойчивия туризъм за развитие

Стефанаки Йоанис

На 18 януари в Мадрид беше открито едно от най-големите туристически изложения в света FITUR. Предната вечер испанският крал Фелипе VI даде вечеря в чест на гостите в двореца “Ел Пардо”.

Това съобщиха от пресофиса на Симеон II.

На официалната церемония, в която взеха участие повече от 600 представители от различни държави, президентът на Световната организация по туризъм към ООН д-р Талеб Рифай обяви 2017 г. за Международна година на устойчивия туризъм за развитие. В своето изказване той подчерта, че “2017 г. ни дава уникалната възможност да направим така, че туризмът да бъде стълб сред 17-те цели за постигане на устойчиво развитие”. В своето приветствие към участниците новият генерален секретар на ООН Антонио Гутериш отбеляза, че “туризмът се е превърнал в стълб на икономиките и в трансформираща сила за подобряване живота на милиони хора. Всеки ден повече от 3 милиона туристи пресичат международните граници, което прави почти 1.2 милиарда годишно пътуващи в чужбина. “.

Темата за устойчивия туризъм за развитие ще бъде основна и на предстоящата Генерална Асамблея на Световата организация по туризъм през м. септември в Китай, както и на закриването на международата инициатива през м. декември в Женева.

По време на церемонията Цар Симеон II беше обявен за един от 5-мата Специални посланици на Международната година на устойчивия туризъм за развитие. Освен него това са: Нейно Превъзходителство г-жа Елън Джонсън Сърлийф, президент на Либерия, президентът на Union Pay- Хуайонг Ге , д-р Талал Абу-Газале, председател на влиятелната в арабския свят организация за образование “Талал Абу-Газале” и д-р Михаел Френзер-президент на Федералната асоциация на германската туристическа индустрия.

В качеството си на Специален посланик Негово Величество е поканен да вземе участие в редица срещи, дискусии и международни форуми, разпространяващи идеята за устойчиво развитие в туризма.

България


Напиши коментар:


Публикувай