564 0

26 януари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

Дарителска изложба "Памет за бъдещето" бе открита в Националния военноисторически музей (НВИМ). Тя представя част от даренията, получени от музея през изминалата година. Сред тях са вещи на емблематични за българската история личности, получени от техни наследници, както и артефакти, дарени от военните формирования в страната. Изложбата е жест на признателност към всички, които вече век обогатяват фонда на музея и показват съпричастност към мисията да се съхрани българското историческо наследство за поколенията.

Десети ден река Дунав край Силистра е замръзнала.

Премиерата на спектакъла "Принцесата и свинарят" - по Ханс Кристиан Андерсен, ще бъде представена утре вечер в Кукления театър в Русе. Режисьорът на постановката Ивайло Марков, който е и директор на Кукления театър в Търговище, обясни, че Андерсен е труден за поставяне пред детска аудитория. В представлението участват: Йоланда Михайлова, Деница Дончева, Мартин Маринов и Хубен Хубенов. Куклите са дело на Румен Ангелов.

С помощта на механизирана стълба хасковските пожарникари започнаха премахването на опасен сняг и ледени висулки от покрива на сградата на окръжния съд и още няколко съседни сгради.

В изпълнение на Оперативна програмата за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най–нуждаещите се лица, БЧК - Ямбол започна поетапно раздаване на хранителни продукти. Раздаването ще продължи до 20 март 2017г., всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти.

България


Напиши коментар:


Публикувай