429 0

Спряха делото за наводнението в село Бисер

Стефанаки Йоанис

Спряха делото за наводнението в Бисер. Пет години след бедствието в харманлийското село четири прокуратури не успяха да намерят виновни.

Причината за спирането на делото на този етап са липсващите разпити на трима свидетели. Според разследващите те са в чужбина и не могат да бъдат открити, а без тях няма как разследването да продължи, въпреки че към момента то вече е над 10 000 страници. Пет години след бедствието виновен няма, но на място все още личат последствията от голямата вълна, съобщава Нова телевизия.

На 6 февруари 2012 година 3-метрова вълна връхлетява село Бисер и помете всичко по пътя си. Водата беше от скъсаната стена на язовир „Иваново”. 10 души в района умиряха. Съборени бяха 56 къщи, над сто други - повредени. Пет години по-късно виновен за бедствието няма, а след като премина през хасковската, военната, върховната и пловдиската прокуратура, разследването е спряно. За издирването на тримата липсващи свидетели, както и за оказване на допълнителна методическа помощ на Районна прокуратура - Пловдив, разследването вече е изпратено във Върховна касационна прокуратура, която също ще се включи в работата на по-късен етап.

България


Напиши коментар:


Публикувай