798 1

Смениха директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и НК „Железопътна инфраструктура“

Калина Петрова

С протоколно решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев са направени промени в състава на съвета на директорите в „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

Владимир Владимиров е освободен и на негово място е назначен Георги Друмев. С решение на управляващия орган на дружеството Георги Друмев е избран за изпълнителен директор.

Георги Друмев е специалист в областта на железницата и дългогодишен служител на системата. В различни периоди от своята кариера е бил управител на „БДЖ Товарни превози“ ЕООД.

Със заповед от поста генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ е освободен Милчо Ламбрев, на негово място е назначен Красимир Папукчийски.

Кариерата на Красимир Папукчийски е изцяло свързана с железопътната инфраструктура. Той е заемал ръководни позиции в поделение „Управление движение на влаковете и гаровата дейност“. От 2012 г. е заместник-ръководител и в последствие ръководител на звено за управление на проекти, финансирани с европейски средства.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неутрален
    Отговор
    1 23:09  09.02.17
    Отдавна трябваше да се случи. Предходния министър, който нищо не правеше за подобряване на БДЖ, а и автотранспорта,Тиквока го избираше в двата си мандата. Ако сме нормална държава с нормално правосъдие, всички тези трябва да бъдат осъдени.

Напиши коментар:


Публикувай