11 047 1

Пращат 800 000 „честитки” с данъците

Калина Петрова

Монитор: Пращат 800 000 „честитки” с данъците

800 000 софиянци ще получат „честитки” с данъците през следващата седмица. Във всяко съобщение е изчислен размерът на налога на сградите и такса смет, съобщи зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов. За допълнително улеснение, съобщенията съдържат и QR - код, чрез който с мобилен телефон или таблет може да се направи връзка с интернет страницата на общината за справка или плащане на местните данъци. Справка може да се прави и от електронната страница на НАП с издаден от приходната агенция ПИК. В долния край на всяко данъчно съобщение има отделен ред за непогасени задължения от минали години, ако има такива.

Труд: Американец, избрал да живее в България: В Щатите сега изглежда страшно

В Америка сега изглежда страшно, заради протестите, а медиите атакуват президента Доналд Тръмп, защото не е много обичан от народа. Това казва учителят по английски Брент Сандърс, който преди четвърт век избира да живее и работи в България, защото смята, че американците не са свободни хора, цитиран от "Труд".

„Като млад бях критик на правителството. Но не заради това си тръгнах. Просто, когато бях в университета, започнах да пътувам из света и разбрах, че адски ми харесва това – да пътувам и да съм сред други култури“.

Сега: Турция пак иска от България предаването на гюленисти

Не става ясно колко души са поискани от България. Проверка на в. "Сега" показа, че на 6 януари в правосъдното министерство е постъпило искане за екстрадиция на един турски гражданин. Не е посочено за какви престъпления е издирван, нито къде се намира към момента. Материалите по делото са изпратени в прокуратурата, която трябва да ги внесе в съда. Един човек обаче е бил изпратен в Турция, съобщиха от МВР. Той е арестуван по линия на Интерпол след издирване с червена бюлетина за фалшифициране на документи. Турските власти са обявили, че го търсят още миналия октомври, а български съд е одобрил екстрадицията му на 16 януари. Още един турчин е заловен у нас, отново издирван чрез Интерпол. Обвинението му е за измама и той се издирва от септември миналата година. В момента искането за екстрадицията му се гледа от съда.

24 часа От сладкото вино става най-киселият оцет

Много музика, танци, вино, скара и традиционна кухня събраха стотици туристи от страната и чужбина в най-малкия град у нас -Мелник, за фестивала “Златен грозд”, посветен на празника Трифон Зарезан.

Два дни винопроизводителите от региона представяха своята продукция на изложението на градския площад. Жури от енолози оцени най-добрите вина. Гостите също гласуваха след дегустация на всеки щанд.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • баш батка
    Отговор
    1 09:15  13.02.17
    И какво? Те ще ни лъжат ние няма да ги плащане, нищо ново. И 1800 да пратат нищо не могат да направт.

Напиши коментар:


Публикувай