500 0

Дупките в Стара Загора ще се кърпят като се постопли

Общината се е отказала от първоначалната идея за използването на студена асфалтова смес

Димитрина Ковачева

Отказахме се от запълване на дупките по улиците със студена асфалтова смес, съобщи за "Старозагорски новини" зам.- кметът по строителството инж. Янчо Калоянов. "С кмета г-н Тодоров преценихме, че ефектът няма да е добър. Не си струва за 100 кв.м. да дадем 7000 лв, и то за временна мярка. Водихме разговори с фирмата Пи Ес Ай, която произвежда топлата асфалтова смес.

От там ни увериха, че след няколко дни, като се повишат още малко температурите, те ще включат съответните бази и ще започнат да произвеждат асфалт, с който да се реши трайно проблемът", обясни инж. Калоянов.

Той уточни, че градоначалникът вече е подписал възлагателно писмо на строителните фирми за изкърпване на 1000 кв.м. разрушено асфалтово покритие за 21 000 лв.

Припомняме, че звеното за инвеститорски контрол при строителното направление в общината, обиколи по-голямата част от улиците и описа зейналите след топенето на снега дупки. Повечето от тях са с малки размери, но дълбоки. Ако междувременно се получат сигнали и за други опасни "препятствия", те също ще бъдат включени в списъка за отстраняването им, увери зам.-кметът.

Стара Загора / България


Напиши коментар:


Публикувай