707 2

Дебат за Левски

Стефанаки Йоанис

В годината на Васил Левски, в деня, в който отбелязваме 144-ата годишнина от неговата смърт, Националният военноисторически музей и Асоциация дебати организират публичен дебат на тема: Полезно ли е за България идеализирането на Левски? Събитието ще се проведе на 19 февруари (неделя) от 11.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София.

Позициите „ЗА“ и „ПРОТИВ“ ще бъдат защитени от два отбора с по трима участника. Във всеки един отбор участниците ще са от различни поколения – един ученик, един младеж, завършил висшето си образование, и един реализирал се вече в професията си човек. Двете позиции ще бъдат подкрепени от радио водещите Ива Дойчинова и Симеон Колев, които са доказали, че могат аргументирано и пламенно да отстояват своето мнение.

Главно действащо лице ще бъде публиката, която ще излъчи победителя в дебата. Тя ще има възможност да задава въпроси на участниците, а задалият най-добрия въпрос ще получи едногодишен билет за безплатно посещение на НВИМ и филиалите му.

Входът за дебата е свободен, а по случай годишнината от смъртта на Левски входът за експозицията на НВИМ на 19 февруари ще е на половин цена.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасо
  Отговор
  1 06:31  18.02.17
  Асоциация дебати е филиал на Отворено общество. Според Отворено общество, турско робство не е имало, Баташко клане не е имало, насилствено помохамеданчване не е имало... Сещайте се какво ще избълват за Левски.
 • VMORO
  Отговор
  2 19:00  18.02.17
  Какво има да се дебатира? Всичко е съвършено ясно - Апостола е икона! Дори трябва да се популяризира дейността и съдбата на брат му Петър Иванов Кунчев - легионер от Втората българска легия, Ботев четник и опълченец във войната през 1877-1878 година. Истински родолюбец, осакатял в следствие на раните, получени в отбраната на Шипка, споминал се в крайна бедност. Поклон!

Напиши коментар:


Публикувай