689 3

Служебното правителство да спре да се прави на ревизор, прокурор и съдия

РБ ще влезе в парламента поне с 50 % над бариерата, категоричен беше Найден Зеленогорски по БНТ

Анатоли Стайков

Служебното правителство се прави на ревизори, одитори, прокурори и съдии. На многоуважавания от мен господин Герджиков ще кажа: надявам се да спрат опитите служебните министри да стават политически играчи!

Това каза в студиото на „Панорама” по БНТ шефът на предизборния щаб на РБ и водач на листите на Блока във Варна и Плевен Найден Зеленогорски.Бъдете така добри да не изпълнявате политически поръчки! Работата ви е да осигурите машини за гласуване и да гарантирате честен изборен процес, добави той към присъстващия в студиото вицепремиер Янев.

По думите на Зеленогорски, е много лошо решение генерал да организира избори в демократична държава. Граждански лица повече биха прилягали на едни такъв процес, коментира той.

Зеленогорски бе категоричен, че министри на РБ направиха реформи и точно затова са атакувани. Именно те станаха специален обект на внимание на прокурорите от няколко месеца, а вече и на служебното правителство, подчерта Зеленогорски.

Направиха се промени в Закона за съдебната власт, в Конституцията и в бъдещия парламент трябва да продължат, според шефа на щаба на Реформаторите, който добави, че сега топката е във Висшия съдебен съвет и всички в йерархията на съдебната власт. Надявам се на стабилно мнозинство в новия парламента, за да продължи съдебната реформа, добави той.

РБ прави усилия да се обединяват силите в дясно-центристкото поле. Ще дойде време отново да работят заедно с нас тези, които си тръгнаха. Сега РБ е в добра кондиция, не горим мостове, а обединяваме, имаме нови партньори с нова енергия, каза той. Ще влезем в парламента поне с 50 % отгоре над бариерата, категоричен бе Зеленогорски за резултата на РБ на изборите.

Образование, здравеопазване и култура – човешкият капитал е най-важният за България, отговори Зеленогорски на въпрос за приоритетите на РБ и допълни, че икономическият ръст на България е сред първите три в Европа. Настояваме парите за образование да се увеличат до 4,5 % от БВП, а за култура – двойно спрямо сега, цитира той програмата на Реформаторите. Държавата мощно трябва да инвестира в образование, здравеопазване и култура.

Ние ще направим заедно националната доктрина, която да гарантира българския интерес, а той може да се реализира само чрез членството ни в ЕС и НАТО, категоричен бе Реформаторът. По думите му, евроатлантическата ориентация на България е цивилизационен избор и всеки, който следва пътя, избран от народа, е патриот.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:41  25.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Поп Грую
  Отговор
  2 18:31  25.02.17
  "евроатлантическата ориентация на България е цивилизационен избор", който ни беше натресен от Соломон "Майната му на православието!" Паси. Какво общо имат той и Найден Зеленогорски с българския народ, не знам.
 • Бай хой
  Отговор
  3 09:40  26.02.17
  Добре,че сте коалициика събрана супер малка обществена подкрепа,че иначе ще гледате парламента само по тв... Ако аз бях на ваше място,щеше да ме е срам...но вие не можете да изпитвате такова чувство.

Напиши коментар:


Публикувай