676 1

Обвиниха бивш шеф от АПИ за инцидента в "Ечемишка"

Мартин Христов

Георги Златев, бивш директор в Агенция пътна инфраструктура (АПИ), отговарящ за поддържане на пътна инфраструктура, е привлечен от прокуратурата като обвиняем за трагичния инцидент в тунел "Ечемишка". Мярката му е подписка, съобщи БТВ.

На 5 февруари осветително тяло падна върху движеща се кола и уби жена. Последваха уволнения в АПИ и един от отстранените беше Георги Златев.

От длъжност бяха освободени и председателят на Управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов, изпълнителният директор на фирма „Автомагистрали” ЕАД Парашкев Кръстев и директорът на областното пътно управление в София и началникът на "Пътна служба „Хемус”.

Към настоящи момент Златев дава обяснения, съобщи административният ръководител на Окръжна прокуратура - София Наталия Николова.

Обвинението е заради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – източник на повишена опасност, свързана с ремонт и поддръжка на пътно съоръжение – тунел.

Към АПИ от фирма „Автомагистрали” са изпратени за установена опасност общо три доклада. Два от тях през 2015 година и един през 2016 година.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Поп Грую
    Отговор
    1 18:08  27.02.17
    Следващата е Уиуето.

Напиши коментар:


Публикувай