374 0

Бургас е с нова система за записване в забавачките

Стефанаки Йоанис

Системата за електронно записване в детските градини и първи клас ще бъде презаредена в сайта на Община Бургас на 6 март - понеделник.

Това ще даде възможност на родителите да се запознаят как се извършва регистрацията, кандидатстването и кои са обявените свободни места по райони.

Важното, което трябва да се знае е, че тази година няма промяна в критериите за класиране и прием в детските градини.

В електронната система всеки ще може да види кои са свободните места в яслените и възрастовите групи. Местата в по-горните групи също ще бъдат вписани. Кампанията за регистриране и прием започва на 3 април.

Тази година чрез системата за електронно записване ще може да се осъществява и прием в полудневните подготвителни групи към училищата. Досега тази дейност се извършваше от директорите на учебните заведения.

На сайта родителите могат да видят и свободните места в паралелките за първи клас във всяко училище. Община Бургас е възприела наложените от Министерството на образованието и науката критерии за приема в първи клас, като към тях са прибавени и други, съобразени със ситуацията в града.

Най-много точки при кандидатстване ще дава критерият за адресна регистрация в района на съответния административен център и посоченото първо желание за прием. В условията има и друга важна подробност.

Родителите, чиято адресна регистрация е в териториалните дирекции "Приморие" и "Зора", имат предимство за всички училища в двата административни района. За улеснение при кандидатстването в първи клас Община Бургас ще публикува в системата за електронно записване информация кой за кое училище има предимство при кандидатстване.

България


Напиши коментар:


Публикувай