687 6

ЦИК все пак пуска секциите за вота в Турция след инфарктно заседание

ЦИК все пак пуска секциите за вота в Турция след инфарктно заседание
Стефанаки Йоанис

След инфарктно заседание, което продължи над 4 часа, Централната избирателна комисия (ЦИК) реши за предстоящия предсрочен вот за парламент в България нашите сънародници в Турция да гласуват в 35 секции.

До казуса се стигна след като от Патриотичния фронт се опитаха да бламират разкриването на изборни секции с аргумента, че не може да се гарантира честността на вота. Девет държави са с висока степен на риск и в тях българите няма да могат да гласуват. Това са държави, в които има много малко подадени заявления за гласуване, където положението не е под контрол и не може да се гарантира демократичността на изборите.

В този списък попадат страните Сирия, Ирак, Афганистан и Етиопия. Южната ни съседка Турция беше на ръба да попадне в този списък по предложение на представител на Патриотичния фронт с аргумента, че това също е държава, в която рисковете са големи.

В общо 70 държави ще бъдат разкрити 371 секции.

Във Великобритания ще има 58 секции, а в САЩ и Турция – по 35. Във Франция ще бъдат разкрити 15 секции, в Гърция – 21.

В Германия ще има 13 секции на 8 места, тъй като държавата е дала съгласието си за разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства.

Според закона всеки българин, който е подал заявление да гласува в чужбина, трябва да подаде и декларация, че няма да упражни вота си на друго място.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЦВИК
  Отговор
  1 21:24  04.03.17
  Предатели
 • Гений
  Отговор
  2 22:37  04.03.17
  Абе, въбще за кво са секциите? НИЙ МОЖЕМ да ги пълним тук с готови бюлетини. Пускаме костинброд и въпросът е решен.А иначе сме думократична,ефрапейска честна държава, без корупция.Не е нужно да гласуват седем милиона души, додтатъчно 70 души, и въпросът е решен.Светът може да въведе същият метод и ще са доволни от резултатите. ГАНТИРАМЕ БГ. ЧУДОТО.
 • Избори
  Отговор
  3 06:47  05.03.17
  Който и да спечели, народа винаги губи, ДПС и ДОСТ си гледат интересите на българските турци, ГЕРБ се мазнят на Запада, БСП съответно на Изтока, а нас кучета ни яли. Тръмп и Путин са крайни, но правят всичко възможно за собствените си държави. На ни трябва някой като тях - да работи за България, когато геополитическите проекти са в наш интерес да работи с всички без изключение, а когато не са в наш интерес да отстоява нашата позиция дори и срещу ЕС,САЩ, Русия. Не е нужно да следваме сляпо едните или другите .
 • Гост
  Отговор
  4 08:11  05.03.17
  Ми то ЦИК не работи в потткрепа на честно провеждане на изборите аточно обратно. А в България да е имало честно проведени ибори някога че не се сещам за такива?
 • рес еоод
  Отговор
  5 15:04  05.03.17
  а с мъртвите души какво направи
 • иии
  Отговор
  6 15:32  05.03.17
  Турция и ЧЕСТНИ избори - това майтап ли ?

Напиши коментар:


Публикувай