1 195 3

ДОСТ събра привърженици на площада в Руен

Мартин Христов

Въпреки самоуправството на кмета от ДПС на общ. Руен да не предостави залата на Културно-информационния център за предизборното събрание на ДОСТ, наета съгласно разпоредбите за това, близо 1000 избиратели посрещнаха с викове „ДОСТ!“ и силни ръкопляскания г-н Лютви Местан, придружаван от г-н Айдоан Али – водач на Листата за Бургас, г-н Хюсеин Хафъзов – създател на структурите на ДОСТ в Бургаско, г-жа Мариана Георгиева и всички кандидат-депутати на ДОСТ за Бургаски избирателен район.

Г-н Айдоан Али благодари за верността на тези 1000 избиратели, препълнили площада вместо заключената зала, и ги призова и на 26 март да препълнят урните с бюлетини за ДОСТ. Той ги увери, че тяхната подкрепа ще направи ДОСТ силна политическа сила в 44-то НС и ще отвори не само залата, но всички институции за достовете.

Г-н Хюсеин Хафъзов благодари на руенчани, че със силното си присъствие на площада го правят горд и сигурен в победата на партията. Той разказа за мисията на ДОСТ, заради която тази партия е създадена начело с г-н Лютви Местан, след като изпразненото от кауза ДПС го е изключило през декември 2015 г. именно от страх, че работи за интересите на хората, а не на олигархията. Хафъзов каза, че „влакът ДПС“ си има собственик – Ахмед Доган, машинист – Делян Пеевски, и кондуктор – Мустафа Карадайъ. В този влак, добави Хафъзов, са се качили Слави Бинев и Камен Петков и пътуват към Москва и Сибир. ДОСТ има за кауза да спре този руски влак на олигархията в България.

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан приветства хилядното множество на площада в Руен, пред което благодари както на Хюсеин Хафъзов, така и на Айдоан Али за политическата им самоотверженост да поведат листите съответно в Благоевград и Бургас. Благодари на руенчани за подкрепата, която дават за Айдоан Али и ДОСТ. Председателят призна, че не е доволен от лесния избор на руенчани за ДОСТ заради Слави Бинев и Камен Петков в листите на ДПС. Г-н Местан сподели болката си, че в партията, която уж се зове „за права и свободи“, присъстват като водачи на листи бивши депутати на определените в Доклада на Съвета на Европа като фашистки Атака и ПФ (НФСБ И ВМРО). Това, заяви г-н Местан, не само че прави още по-силна ДОСТ, но поставя още по-силно задачата на ДОСТ да отстоява политиката на модерен граждански патриотизъм в България, да освободи гражданите й от „оковите“ на олигархичните кръгове, да работи още по-категорично за необратимостта на евроатлантическото членство наа държавата въпреки все по-опасните попълзновения на партии на статуквото със зависимости от неатлантически държави.

Председателят на ДОСТ заяви, че в партията има място за всички граждани, независимо от техния етнически произход и верската им принадлежност, защото модерният патриотизъм означава етнически, религиозно и културно различните да са еднакво горди, равноправни граждани на България.

Преди срещата в Руен екипът на Предизборния лъч се срещна с избиратели в Снягово, където повече от 300 човека препълниха залата в града. Срещата беше много емоционална, защото не е планирана в Програмата на Лъча, а музиката на „Време е за ДОСТ“ и преминаващият автобус събраха в залата истинските приятели. Този факт развълнува силно г-н Хюсеин Хафъзов. След неговото развълнувано слово на благодарност водачът на Листата г-н Айдоан Али сподели, че тази препълнена зала го зарежда със сила и го преизпълва с още повече отговорност да работи за хората от този край.

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан поздрави избирателите от Снягово с признанието, че в името на такива доблестни приятели е създадена ДОСТ и нейната политика има за основен принцип неприкосновеността на името, майчиния език и вярата и истински равни права за всички граждани в евроатлантическа България с неприкосновени граници и неделима територия. Той призна, че е горд със силата на подкрепата, която засвидетелстват навсякъде избирателите на партия ДОСТ.

Срещата завърши със снимки на развълнуваните приятели.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПРОТЕСТ
  Отговор
  1 11:26  15.03.17
  ААААААААА ДПС КВО. ЧЕ ГИ ПРАИМ ? КОЙ ЧЕ ГИ РАНИ? И ний не го искаме оня с обръчите и групата му.
 • венци
  Отговор
  2 12:33  15.03.17
  Мариане,вървиш по стъпките на Гьобелс.Хубава пропагандна статия!Дано си взел хубави пари,за дето си се продал на м...лите!
 • georgi
  Отговор
  3 13:50  15.03.17
  Колко тъпи турци-български граждани има в България, влече ги Ердоганчо тъпото и те нали са овце се поддават. Стягайте куфарите че пак ще има изселване.

Напиши коментар:


Публикувай