1 549 2

Съдът решава съдбата на Брендо

Прокуратурата поиска 12 години затвор за "кокаиновия крал"

Константин Карагьозов

Днес (17 март) в 16:00 часа съдът ще произнесе присъдата на Евелин Банев – Брендо.

В сряда (15 март) прокуратурата поиска максимално наказание - 12 години затвор за Евелин Банев-Брендо по делото за пране на пари. Това е и присъдата, която беше поискана от държавното обвинеие още на първа инстанция.

Соченият за "кокаинов крал" е подсъдим за организиране и участие в престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и доведеният му брат Симо Карайчев. Прокуратурата ги обвинява, че са изпрали над 21 млн. лева от трафик на наркотици.

Първоначално през 2013 г. Брендо бе осъден на 7 години и половина затвор, но миналата година бе оправдан от апелативните магистрати заедно с останалите подсъдими.

През май 2015 г. обаче Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Софийския апелативен съд заради нарушения.

България


Още по темата

 • 6 години затвор за Брендо

  6 години затвор за Брендо

  Софийски апелативен съд постанови 6 години затвор за Евелин Банев-Брендо за участие в организирана престъпна група за пране на пари. Доведеният му ...
  17.03.2017
  1 531
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • съдебната палатка
  Отговор
  1 09:08  17.03.17
  Такава пародия е нашия съд, че трепането им е малко. Всички знакови дела протичат по един и същи начин: от гръмки обвинения до условна или дори оправдателна присъда, ако са им взели достатъчно пари. И това е още от 2000г. на сам с Маргините.
 • Рич
  Отговор
  2 13:17  17.03.17
  Крайно време е чакаме те на вън Евелин успех и стига говорихте комплексари.Повече то мечтаете за този живот а други се изживяват без да са никой и си живеят във измисления им подтиснат свят.Всеки някакси се бори и се мучи да оцелее,този свят е за смелите

Напиши коментар:


Публикувай