3 498 11

Турция с обвинение срещу четирима наши граничари

Мартин Христов

Районният съд в Бургас ще връчи обвинителен акт на бившия граничен полицай Михаил Цонков и трима негови колеги. Производството по делото е в изпълнение на съдебна поръчка от Турция.

Очаква се днес да стане ясно в какво турската държава обвинява българските граничари и какво наказание иска за тях.

Четиримата са призовани в съда девет години след тежък инцидент, станал по време на служба, съобщи БТВ.

При опит за арест на турски бракониери на калкан край Резово Михаил Цонков простреля смъртоносно един от тях. У нас прокуратурата отказа да образува дело срещу граничарите и прекрати разследването година след инцидента. Мотивът е, че Цонков е действал при самоотбрана.

По време на делото пред Съдебната палата ще се проведе мирен протест в подкрепа на граничарите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хер Флик
  Отговор
  1 08:11  21.03.17
  А бе я да хващаме калашниците и стига сме се занимавали с тези анадолски ...
 • 8888
  Отговор
  2 08:13  21.03.17
  Нечувана, гаджалска наглост!!! За подобно нещо там ще пречукат нарушителя и окото няма да им мигне. Нека сравним това и си зададем въпроса : Чий го търсят турските войски в Сирия, какво правят там? За това престъпление няма ли наказание!? Е до това води толерастията. И вина имат всички политици на "прехода" до сега. ТЕ ТРЯБВА ДА ИЗКУПЯТ ПРЕДТЪПЛЕНИЯТА СИ. Не трябва да се поддават на наглите и безпочвени турски претенции. Инак грехът е върху техните глави.
 • Укс
  Отговор
  3 08:39  21.03.17
  Те са защитавали границата на България, какви обвинения какви 5 лева.
 • Джон Смит
  Отговор
  4 08:47  21.03.17
  Е съда я им запали обвиненията и не се занимавай с глупости!

 • misli posle govori
  Отговор
  5 08:53  21.03.17
  Случаят си го спомням добре. Когато граничарите са взели на абордаж турската гемия се бяха сборичкали.Единя от турските бракониери се опитва да издърпа калашника на граничаря и се е стигнало до прострелването на турчина. Не съм сигурен, като че ли нашите "управници" пратиха тези момчета в Турция, с цялото си плиткоумие.Нищо чудно да ги изкарат виновни.
 • бббббб
  Отговор
  6 10:37  21.03.17
  А,как Турция разбра имената и данните на тези граничари??? Значи на високо ниво са ги изтъргували !!!
 • кроко
  Отговор
  7 11:30  21.03.17
  Да благодарим на бойко борисов за това че като един примерен комунист, ама от най простите, успя да слее трите власти в България и сега нямаме нито съд, нито изпълнителна, нито законодателна власт, независими от влатимащите. Не чакайте от такава държава да ви защити, още по-малко защита от султан ердоган, на който тиквата редовно ходеше да му целува краката и да го пита какво може да прави.
 • ддд
  Отговор
  8 13:12  21.03.17
  подай г.з сме ние кога ще съдим турски граничар? ами като пораснем а те ни съдят защото могат е вижте им границата окосено заградено подравнено направено у нас какво? табела в калта
 • Лупи
  Отговор
  9 14:06  21.03.17
  Това ако е в САЩ, Русия и всяка независима държава да нападнеш граничен полицай не боричкане ами ще получиш пълнител в главата и после граничаря ще бъде награден и ще го повишат в чин най-вероятно. Тук не стига, че взима 800 лв и си рискува живота не стига, че се е опитал да арестува престъпника вместо директно да го застреля за неподчинение не стига, че изстрела е случаен с цялата си наглост нашата държава не показва никакви признаци на суверенност и държава, която си защитава гражданите... СРАМ! Наред с узаконяването на ДОСТ в затвора трябва да влязат много предатели на чело с Боко, Плювню и куп други...
 • Приятел на хАСАН
  Отговор
  10 16:03  21.03.17
  хАСАНЕ кажи нещо ?

  Коментиран от #11

 • комшулук
  Отговор
  11 21:13  22.03.17

  До коментар #10 от "Приятел на хАСАН":

  9 години са много време, защо сега турците(разбирай Ердоган) дава отново гласност на тоя инцидент. Спомням си случая, имаше разправии тогава но всичко утихна доста бързо, и у нас и в Турция. нарочно го прави това, провокира ни да види докъде може да стигне, нищо чудно да използват като предтекст някакъв подобен инцидент за да нахлуят в България. Тоя фес иска бесене, това в крайна сметка ще стане обаче дотогава резак може да направи много поразии. П.П. Учете руски, пак те ще ни спасяват щото ние не можем сами, а никой друг няма да си мръдне пръста за нас.

Напиши коментар:


Публикувай