960 9

КЗК спря далаверата за 12 млн. лв. на зелените и МОСВ

Стефанаки Йоанис

С със свое решение Комисията за защита на конкуренцията спира скандална обществена поръчка, която на практика е подарък от Министерството на околната среда и водите за зелените.

Според комисията процедурата е незаконосъобразна. Решението е взето на 14 март и е публикувано снощи. Както „Труд“ писа в свое разследване през декември, поръчката е за стойност от близо 12 милиона лева, а историята с нея започва още през август миналата година. Обявена е от Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ. Целта е събиране на информация за разпространението на видовете в България, която след това ще се предаде на ЕК и на тази база да се установи: Достатъчна ли е площта на мрежата „Натура 2000“ в България или тя следва да бъде увеличена и колко лошо е състоянието на видовете и местообитанията в България и ако е така, какви допълнителни ограничения и забрани следва да бъдат въведени?

След серия обжалвания и редица нарушения на Закона за обществените поръчки процедурата бе прекратена. На 28 ноември 2016 г. тя е обявена отново – при същите условия, въпреки че е очевидно, че е правена, за да бъде спечелена от шепата екологични организации от коалиция „За да остане природа в България“. Тези субекти и хората зад тях традиционно печелят големите търгове и прибират милиони лева от държавния бюджет.. Сега КЗК пресича техните апетити, което вероятно ще доведе до поредните улични протести, уж за защита на българската природа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тито
  Отговор
  1 17:16  22.03.17
  с тея крадени пари организират протести после и си плащат за агитьори
 • Ема
  Отговор
  2 17:29  22.03.17
  а, така, все така да им спират далаверите на тия, евалата на кзк
 • най после
  Отговор
  3 19:24  22.03.17
  Евалла.Най -после нещо налице.Истината за ГЕРБ започва да излиза.Само кражби и далавери,това бяхя и са крадците от ГЕРБ. Да изметем тези льжци и крадци от Бьлгария.Жалко за хората които продьлжават да им вярват
 • Гост
  Отговор
  4 20:53  22.03.17
  Тия 12мл.за ония 10 мл.за несъществуващия птичи грип.За да отмъкнат законно 10мл.обявиха птичи грип в отделни райони ,като на птиците беше забранено да прехвъркат в районите с птичи грип.

 • 666
  Отговор
  5 21:52  22.03.17
  Ако някой, някога се е съмнявал, че всичко, което зелените правят е само в името на "зеленото", то сега вече би трябвало да се е убедил!
 • Асен
  Отговор
  6 23:40  22.03.17
  На зелените изнудвачи нито стотинка!
 • Пернато
  Отговор
  7 23:50  22.03.17
  Много правилно! Зелените еуглени не заслужават и една стотинка от държавните пари. Те са абсолютни национални предатели и през последните години многократно доказаха, че действат против интересите на България.
 • гост 15
  Отговор
  8 07:20  23.03.17
  Защо дават пари на експертите по тяхната специалност да си вършат работата? А така, само строителните фирми трябва да правят екологична оценка.

  Коментиран от #9

 • Гост Биолог
  Отговор
  9 20:16  23.03.17

  До коментар #8 от "гост 15":

  Тюх да му се не види! А имах информация че Водпроект на Пеевски събрал работници-строители да правят мониторинг на растения и птици. Изпуснаха далаверата! Ама не е късно де! А знаете ли колко пари отиват за здравеопазване. Не може ли пак я Водпроект, я Петьо Блъсков, я Цеко Минев да ни лекуват. А най-добре Доган. Ами парите за началното и средното образование. Не са ли и те много. Не може ли Водпроект и Доган да вземат парите и да пратят строителните работници да обучават. Ами АЕЦ Козлодуй - за какво са тия скъпо-платени ядрени експерти там. Е Водпроект има строителни работници. и т.н. Ама тогава нямаше да има такива статии. Водпроект не са гадните, гнусни зелени еуглени.....

Напиши коментар:


Публикувай