514 0

Нарушенията в изборния ден

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Милена Богданова

Прокуратурата в област Бургас е образувала 4 досъдебни производства и 3 преписки за престъпления против избирателните права на гражданите. 2 неоснователни жалби са постъпили в Районната избирателна комисия.

В айтоското село Карагеоргиева изборите протичат при висока избирателна активност, съобщава БНР. Една от партиите раздава агитационни материали и днес твърдят, местни жители. В селото се раздават кафета, за да гласуват хората. Една от партиите има 25 застъпници в Карагеоргиева. Това е легално купуване на гласове, коментират специалисти.

Спокойна остава обстановката в района на граничен пункт Малко Търново. Автобус, пътуващ по редовна линия Турция-България, е влязъл в страната през последното денонощие. От сутринта през пункта са преминали 15 автомобила.

Нарушение е открито в Петрич. Там председател на секционните комисии е неграмотен, съобщиха членове на комисията. Районната избирателна комисия обаче няма законово основание да го отстрани. Според жалбоподателите това може да доведе до провал в края на изборния ден при оформянето на документи. Според заместник-председателя на РИК Йордан Симонски, неграмотният председател на секционната комисия може да бъде отстранен или сменен.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай