976 1

Без домашни любимци, колела и топки в софийския зоопарк

Целта е да се осигури максимално спокойствие на животните в зоопарка

Без домашни любимци, колела и топки в софийския зоопарк
Константин Карагьозов

В софийската зоологическа градина забраниха влизането с домашни любимци, велосипеди, тротинетки, ролери, топки и балони. Целта е да се осигури максимално спокойствие на животните в зоопарка. Информацията за заповедта на директора Добромир Бориславов беше качена на страницата на зоопарка във Facebook.

Ограничението е в сила още от 6 юни. Пред зоопарковете по цял свят "стои нелесната задача да подсигурят спокойствието и подходящи условия за живот на своите обитатели", гласи съобщението от ръководството.

"Зоологическа градина София, в ролята си на един от големите Зоопаркове в Европа, споделя тези ценности." Поради тази причина в софийския зоопарк вече не се допуска влизането с "домашни животни, всички видове велосипеди, тротинетки, топки, балони, ролери и скейт бордове", както и с всякакви други уреди, които могат да дразнят животните.

Изключение се прави само за "колела и други уреди за облекчаване на движението", които се използват от хора със специални потребности.

Както са отбелязали наблюдателни потребители във социалната мрежа, забраната за колела и дразнещи животите предмети в зоопарка датира от по отдавна и е вписана в правилника на самата градина. Избирателното ѝ спазване е вероятната причина тя да бъде препотвърдена със заповед. Някои от хората обаче настояват в такъв случай да бъдат премахнати и детските въртележки, които се намират във вътрешността на зоопарка.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 09:14  11.06.17
    Крайно време беше ! Зоопарка не е място за игра.

Напиши коментар:


Публикувай