792 1

Засилени проверки на храните по морето

Министърът на здравеопазването Николай Петров обмисля командироването на служители на РЗИ

Засилени проверки на храните по морето
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

"Може да се премине към вариант за командироване на служители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) от вътрешността на страната по Черноморието." Това каза във Варна министърът на здравеопазването Николай Петров. По думите му целта е да бъдат засилени проверките за качеството на храната и водата, за да се гарантира сигурността на летовниците.

Министърът посочи, че въвеждането на правилото част от болниците в страната да бъдат без лимити, все още е само идея. "В момента се обсъждат много варианти, като целта е да се излезе от "омагьосания кръг" броят на лечебните заведения и хоспитализациите да нараства при фиксиран финансов ресурс", каза Петров.

"Финансирането на болниците в момента не е намалено", каза министърът. Според него снижението на средствата за второто тримесечие се дължи на изваждането на 3% за непредвидени дейности. По думите на Петров най-вероятно тези пари ще бъдат изплатени в началото на следващия месец.

Министърът допълни, че днес в София се провежда работна среща, на която се дискутират тези проблеми, и ще бъде взето решение как точно ще се процедира.

За въвеждането на електронното здравеопазване министърът посочи, че в НЗОК има до голяма степен изградена система. Според него въпросът е да бъде създадена такава и в структурите на здравното министерството, като двете да работят в синхрон и да има непрекъсната актуализация на информацията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 3% за непредвидени дейности
    Отговор
    1 14:21  12.06.17
    Уважаеми летуващи, колкото и инспектори да пратите по черноморието - качеството ще си остане СЪЩОТО, просто рушветите ще станат повече! Корупцията по курортите е ужасяващо могъща! Всъщност депутатските и мутренски хотели и заведения НЯМА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ, но останалите ще бъдат рекетирани през ден. Тоя министър сега ще си прати глутницата да се нагуши. НЕ ПОЧИВАЙТЕ У НАС - ХОДЕТЕ ДРУГАДЕ И ИМАТЕ ШАНСА ДА ОСТАНЕТЕ ДОВОЛНИ!

Напиши коментар:


Публикувай