754 2

Желязков: Чакането по опашки ще остане в историята

Желязков: Чакането по опашки ще остане в историята
Мартин Христов

„Електронното управление на институциите не е някаква екзотика", заяви пред Нова тв председателят на новосъздадената държавна агенция „Електронно управление“ Росен Желязков.

Той бе категоричен, че чакането по опашки по гишета скоро ще остане в историята.

„Хората си взимат отпуски, за да си свършат работата. Но те не са, за да се ходи по гишета, а да се почива. Това носи огромни загуби за икономиката“, коментира Желязков.

Той поясни, че в най-близко бъдеще за собствениците на автомобили ще стане много по-лесно и бързо да ги регистрират и преригистрират.

„Още при първото посещение при нотариус данните трябва да стигнат до КАТ по електронен път. После КАТ само да информира собственика кога да отиде да си вземе талона. Заплащането на таксите също може да става при нотариуса. КАТ пък може да подава информация и до съответната община за това, че колата има нов собственик“, поясни Желязков.

Той коментира и евентуалното премахване на задължителното в много случаи изваждане на свидетелство за съдимост.

„За да се случи това, трябва да се променят повече от 40 закона“, обясни експертът.

Той допълни, че премиерът Бойко Борисов е поставил много кратки срокове за въвеждане на електронното управление. Затова никой от заетите в сферата нямало дори да ползва летен отпуск.

„Електронното управление е призвано да създаде цялата инфраструктура на трансформацията в администрацията“, каза Желязков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 11:38  20.06.17
  Колкото и дупките по пътищата.
 • ЧМО
  Отговор
  2 15:26  21.06.17
  Еее, неможе да стане това нещо. Къде ще се срещат баба Гицка, Пена, Мара и Танка? То не е ли в коридора на болницата да си седнеш на дивана и да преразказваш сериала, дето са го давали вчера... Свидетелство за съдимост, гражданско състояние и удостоверение по местоживеене - тва трябва да са задължителните документи, които трябва да приготвиш, освен лична карта, медицинска застраховка, данъчна декларация и документ, че си дарил кръв през тази година!!! Иначе не бива да те пускат в банка, поща, театър или да гласуваш!! България е рай за бюрократите! Само вижте армията ни 27000 бюрократи и чиновници, 11500 военни и 2000 буферен персонал!

Напиши коментар:


Публикувай