Last news in Fakti

7 Декември, 2011 06:00 1 173 1

Свилен Нейков с награда от VIP PROPERTY AWARDS 2011 за зала Арена Армеец

  • софия-
  • свилен нейков-
  • награда-
  • vip property awards 2011-
  • зала арена армеец

Представители на Метрополитен сред гостите на церемонията

Спортният министър Свилен Нейков ще получи лично призът на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн VIP PROPERTY AWARDS 2011 в категория Луксозна обществена сграда за гордостта на София - спортната зала Арена Армеец. Тя се конкурира с луксозния палат на Европейския съюз, с величествената обществена и безнес сграда Одесос във Варна и с новия Пернишки университет.

Жури от специалисти и журналисти ще обяви и останалите победители в конкурса 
на церемонията на 7 декември в луксозната резиденция Анастасия в София, със съдействието на Арт студио Евтимов - студио за реклама и дизайн.

  
Луксозното строителство у нас не е засегнато от кризата, според организаторите на наградите  

- ВИП Корпорация. Това показва и изобилието от нови бизнес центрове, които конкурират по

иновации и лукс световните достижения в строителството. Пример за това са кулите на

Софарма бизнес тауърс,  която са номинирани в 4 категории - Бизнес строителство, Мол на

годината, Корпоративна идентичност на архитектура и дизайн, както и за Екостроителство.

Конкуренти в луксозното бизнес строителство са Астрал Бизнес център, Бизнес център

Мегапарк,  Одесос - Варна и Бизнес център Сребърна на филма Арт Е Строй.

   Специални гости на събитието ще бъдат и представители на фирма Метрополитен, които са номинирани в категория Пространствен дизайн 2011 за луксозната метростанция на Софийския университет.
   Иновативните дизайнерски решения в изграждането на метростанцията са дело на водещата в бранша фирма "Метатрон МТ", която кандидатства и в категорията Пространствен екстериорен дизайн за сградата на Галакси Трейд Център в София.

   Фирма “Метатрон МТ” създадена през 1991 г. и с годините се налага като лидер в производството на алуминиеви и керамични фасадни  и окачени тавани, а също така и в сферата на сухото строителство и металните конструкции. От началото на 1996 г. фирмата е лицензиран производител на “Hunter Douglas” за окачени тавани и фасади “LUXALON“,  закупила  е лицензионните права и е представител за България на “ALCAN Group”- най-големият производител на алуминиеви композитни панели в Света - “ALUCOBOND”.

„Метатрон МТ" има реализирани обекти в Югославия и Сърбия, както и в Русия и Швейцария.

Фирмата има повече от десет годишен опит в изграждането на нови и реконструкцията на стари офис и бизнес центрове. Днес фирмата разполага със собствени фабрики, персонал повече от 200 души, в това число архитекти, дизайнери, инженери, 25 монтажни групи, с бързина и качество на работата.

Основен конкурент на София в луксозното строителство е Варна. Сред претендентите от морския град е най-новият проект на фирма Бигла ІІІ - BIGLA RESIDENCE. Той е изграден в курорта „Св. Св. Константин и Елена”, състои се от сутерен, партер, три етажа и мансарден етаж – с общо 21 жилища. Освен луксозното изпълнение на сградата, прави впечатление и обилното озеленевяне на мястото – градина, терасирана на две нива, с басейн с джакузи и градински душ с шезлонги и масички, а в горна е обособен уютен кът за отдих с беседка, воден ефект и дървен мост.  Както и новият жилищен комплекс в курорта Чайка - Кабакум Бийч, на фирма "Борд". Курортът Елените също се включва в надпреварата за луксозно жилино строителство с комплекс "Негреско", а София достойно допринася за лукса с резиденция "Анастасия" и с комплекс "Магнолия".


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Норман Фостър

    0 0 Отговор
    луксозна метростанция...вие нормални ли сте????

    тук е пълно с бисери.