1 363 1

Кой кого заплашва? Скандалът между СЕМ и журналист

Докато не върнем силата на думите никога няма да се оправим, единодушно завършиха Къдринова и Жотева

Кой кого заплашва? Скандалът между СЕМ и журналист
Венцислав Михайлов

От разярилия се скандал между журналиста Къдринка Къдринова и Бетина Жотева, член на СЕМ стана ясно, че Жотева ще съди Кадринова, а ако журналистката продължава да се чувства заплашена и тя на свой ред ще отвърне със съд.

Това казаха те след като екипът на "България сутрин" покани двете страни в студиото, за да може да се разплете казусът.

Скандалът между двете започнал по време на дискусия за бъдещето на радио "България", БНР. В записа, разпространен от Къдринова, се чуват думите на Жотева към нея: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става".

Членът на СЕМ продължава разговора: "Подозирам, че ме вкарвате в някаква интрига", а Къдринова отговаря: "В нищо не ви вкарвам. Съобщих информация, която имам от първо лице".

При което Жотева продължава: "Много внимателно, ама много внимателно. Значи, който се е опитал да ме вкара в интрига, не е прокопсал. Те поне знаят", казала тя като посочила служителите на СЕМ. Къдринова я попитала дали това е заплаха, а Жотева отвърнала: "Абсолютно. Пред всички!".

"Въпросът, който ѝ зададох беше по информация от достоверен източник. Попитах информацията ми дали е вярна. След като приключих със задаването на въпроса си седнах на мястото и тъй като то беше зад нейното, тя се обърна към мен и ме заплаши", обясни Къдринова пред Bulgaria ON AIR. И допълни, че един журналистически въпрос не може да бъде обиден.

"Не говоря за никакви политически интереси. Исках да разбера дали фактите, с които разполагам, могат да бъдат потвърдени", поясни още тя.

Според Жотева реакцията ѝ е била наистина емоционална, но изцяло в отговор на неправилното обвинение.

"Всеки, който е неправомерно намесен в интрига би реагирал така. Тази интрига е насочена към вицепремиера госпожа Захариева. Бяха замесени и четирима посланици", отбеляза членът на СЕМ.

Бетина Жотева добави, че случилото се е "гигантска неправда": "Аз нямам представа каква е тяхната цел, но за мен това е гигантска неправда. Реагирала съм твърде емоционално, но това е реакцията на човек, уличен в интрига с държавни институции. Оттук нататък следва съд. Вече съм подала оплакване".

Докато не върнем силата на думите никога няма да се оправим, единодушно завършиха Къдринова и Жотева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Zax
    Отговор
    1 20:10  23.06.17
    Чампоева много си е повярвала май. Време е да се смени един член на СЕМ!

Напиши коментар:


Публикувай