3 175 5

Тенекии в групите във Facebook

Венелина Маринова

Иван има собствен автомобил и му предстои пътуване от София до Варна. Уговорил се е в група във Facebook да вземе Марияна в 15:00 ч. от Студентски град, но няма никой на мястото на срещата вече 10 минути. Марияна не отговаря в месинджъра. Тази история се повтаря непрекъснато, като некоректният е не само превозващият се, а много често и водачът на автомобила.

Сайтът за споделено пътуване prevozvalnik.bg е решението на този проблем. Предимството на организирането на пътувания с непознати чрез сайта prevozvalnik.bg е, че можете да видите история и рейтинг на човека, с когото смятате да пътувате, коментари, оценки и верификация на телефонен номер. Коментарите и рейтингът оказват силен дисциплиниращ ефект върху потребителите.

Това прави споделеното придвижване по-безопасно и по-сигурно от пътуването чрез Facebook групи, където негативните коментари и оплакванията се изтриват от модераторите.

Наистина има хора, които се уговарят за пътуване, после не се появяват, или водачи не закарват спътниците си до уговореното място. Но благодарение на обратната връзка в коментарите и рейтинга в сайта е лесно да се избегнат неприятни ситуации за хората, избрали този начин на придвижване.

По тази причина все повече хора избират да търсят компания за споделено пътуване чрез сайта prevozvalnik.bg вместо през Facebook групи. Над 16 000 българи се придвижват с помощта на сайта prevozvalnik.bg и вече са реализирани близо 15 000 пътувания.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 16:05  05.07.17
  Мафията в реисовете и влаковете рак ги лови че не могат да рекетират хората и съответно пискат на държавата че тя си зема нихния рекет а за тех нема нищо хахахах
 • Живко
  Отговор
  2 16:07  05.07.17
  Товя май е платена реклама.
 • гост
  Отговор
  3 16:20  05.07.17
  Ами ако шофьора е пиян или дрогиран? Ако е рецидивист? Или пътника е такъв? Ами ако пътуването се превърне в ПРОБЛЕМ? Има ли контрол, или само реклама си правите?
 • Корковата тапа
  Отговор
  4 14:18  06.07.17
  Като ми трябва да ходя някъде, паля колата и отивам и хич не искам да ми се мотат в краката какви ли не разни там дето да ги събирам по пътя, така, че хич не ми правете реклама на глупостите си!!!
 • гощо
  Отговор
  5 08:39  07.07.17
  ПРЕВОЗВАЛНИК ще стане както беше ПРОДАВАЛНИК!!! Точно когато тръгне и заработи добре ще стане платен! За всяко действие ще искат мангизи! По добре си организирайте пътуванията в групата в фейсбук!

Напиши коментар:


Публикувай