910 3

Нинова иска да види договора с Македония

Тя изпрати писмо до премиера Бойко Борисов

Росен Стойчев
Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, с което поиска да види проекта на Договора за добросъседство с Македония, който трябва да бъде подписан на 2 август, съобщи Днес.бг "Външната политика на България изисква национално съгласие. Предстои подписване на Договор за добросъседство с Република Македония. Последната седмица се изразиха различни позиции за съдържанието и формата на Договора. Ние не сме запознати с клаузите му", се чете в писмото на Нинова до премиера. "За да бъде нашата позиция аргументирана и отчитаща националния интерес на България, моля да ни предоставите проекта на Договора. Предлагаме той да бъде обсъден в Народното събрание и заедно да изготвим позицията на България", пише още председателят на БСП. Както Dnes.bg съобщи, по-рано в парламента вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева съобщи, че договорът за приятелство и добросъседство между България и Македония ще бъде подписан на двата официални езика. Тя обясни, че компромис за езика е направен още преди подписването на съвместната декларация от 1999 г. "Езиковата клауза е една и съща и в никакъв случай няма да я променяме. Повече компромиси няма накъде да правим, направили сме ги още тогава", заключи Захариева. Тя изрази надежда, че проектът на договора ще бъде финализиран след толкова много години усилия на редица правителства.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ванче
  Отговор
  1 21:53  07.07.17
  Захариева, можем и без договор с макетата , ако трябва да го подписваме и на изкуствения им език. Те имат зор и са надупчени в л..ната. И да извършите национално предателство ,никой няма да ви го прости.

  Коментиран от #2, #3

 • гост
  Отговор
  2 23:04  07.07.17

  До коментар #1 от "Ванче":

  С македонците сме един народ и колкото и да са ограничени и с промити мозъци си остават чисти българи . България изпада в няколко катастрофи опитвайки се да обедини териториалната си цялост от санстефанския договор . Комунистите с лека ръка раздават териториите ни на сърби,гърци,румънци и турци и легитимират създаването на изкуствената и скандална държава Македония откъсната от майка България .
 • domograph
  Отговор
  3 01:54  13.07.17

  До коментар #1 от "Ванче":

  Опре ли работата до защита на българския национален интерес първите предатели са комунистите русофили. Продавали са България за жълти копейки, продават я и сега. Никакъв договор да не се показва на комунист, цоциалист, русофил или сърбо-чалгар. Да си лаят. И без това тях не ги итересува съдбата на българите. Тях руския интерес ги клати.

Напиши коментар:


Публикувай