Last news in Fakti

11 Декември, 2011 12:40 1 461 6

Боевски: Не съм извършвал престъпление в живота си

  • гълъбин боевски

Гълъбин мечта да спечели титла от Олимпиадата в Лондон

„Не съм извършвал престъпление в живота си и нямам нужда да го правя“, обяви Гълъбин Боевски пред БНТ в първото си интервю, след като бе задържан за притежание на наркотици на летище в Сао Пауло в Бразилия.

Олимпийският шампион от Олимпийските игри в Сидни бе арестуван на 24 октомври на международното летище „Гаурольос“ в Сао Пауло, след като при проверка на полицията в куфара му бяха открити 9 килограма кокаин. Боевски лежи в ареста от тогава, но твърди, че е невинен.

„Не съм извършвал никакво престъпление и нямам нужда да го правя. На летището купих три празни куфара. След това полицията дойде при мен и дъщеря ми Сара. Ние си помислихме, че става въпрос за рутинна проверка. Когато ме задържаха, и двамата се разплакахме, защото не очаквахме подобно нещо“, разказа Боевски.

„Надявам се скоро адвокатите да докажат, че съм невинен и да се върна в България. Най-важно за мен е да изчистя името си. Когато се върна, ще започна да тренирам. Искам да спечелят титла на Олимпиадата в Лондон“, каза още щангистът.

Той разказа какви са условията в затвора за чужденци „Итаи“, където се намира в момента. „В една килия съм с още 10 човека, спя на земята. Времето върви много бавно, това е най-мъчното“, сподели Боевски.
Очаква се обвинителният акт срещу Гълъбин Боевски да бъде внесен в понеделник, съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев. На същото заседание защитата му ще поиска и промяна на мярката за неотклонение в домашен арест. За целта ще бъде представен и договор за наем в дома на българка, която предоставя една от стаите си на Боевски.

За Сао Паулу вече замина съпругата му Красимира, която носи документи за процеса. Сред тях са и референции за Гълъбин от различни институции, като единствено от спортното министерство отказали съдействие.

„Очаквам същинският процес да започне около февруари. След като разберем какво пише в обвинителния акт, ще имаме 10 дни за представяне на доказателства. Още толкова ще трябва на съда да се произнесе и за мярката”, каза Дерменджиев.

Това, което може да се направи по случая, е след приключването на процеса в Бразилия да се търси споразумение, да се направи изключение и той да излежи присъдата си в България, заяви министърът на външните работи Николай Младенов. „"Разговарях с бразилския министър Гълъбин Боевски да получи максимално добро третиране от властите и един прозрачен процес по международните стандарти", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Цало

    0 0 Отговор
    Купил си човека празни куфари и като ги повдигнал и не усетил че има 9кг. в тях, е нали си е щангист, ма сега ще го усети хубаво. Лакомо дупе кръв се.е, казва една поговорка.
  • 2 Omni

    1 0 Отговор
    Много добър план има тоя с оскубаните вежди, Съвсем случайно в куфара му излизат наркотици каква случайност на мен защо нито един път не ми излязоха от чантата интересно.
  • 3 brazilia

    0 0 Отговор
    da mnogo stranno i az tva pitam kak taka 9 kila slu4aino ne razbraha 4e v toia jivot niama slu4ainosti
  • 4 ДЕПУТАТ

    1 0 Отговор
    И АЗ СЪЩО НЕ СЪМ ИЗВЪРШВАЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ЖИВОТА СИ ! ;–)
  • 5 атанас

    0 0 Отговор
    аз му вярвам ,оставетв човека вижте колко жално гледа та той е родният герой той ни прослави демек удари ни рекламата световна свалям му шапка
  • 6 Как го виждам аз

    0 0 Отговор
    Сега ще позамажат положението, ще го върнат в Бг уж да лежи, а понеже е "герой" ще го помилват и айде, здравей Родино!!!!!