511 0

Посланическа конференция в София

Венцислав Михайлов

Основната тема на конференцията за 2017 година ще бъде Българското председателство на Съвета на ЕС през първото полугодие на 2018 г. и задачите пред българската дипломатическа служба, свързани с него.

Начало на конференцията ще дадат министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи г-жа Екатерина Захариева. Откриването ще бъде отворено за представители на медиите.

По време на втория ден ще се проведе среща на президента на Република България г-н Румен Радев с българските посланици, на която също ще бъдат допускани журналисти.

Участие в конференцията ще вземат и заместник министър-председателят г-н Томислав Дончев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика г-н Валери Симеонов, министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. г-жа Лиляна Павлова, министърът на икономиката г-н Емил Караниколов, министърът на енергетиката г-жа Теменужка Петкова, министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев.

България


Напиши коментар:


Публикувай