1 335 1

Нейнски: Попитахме кои са българите със забрана за влизане в Турция

Снимка: btvnovinite.bg
Снимка: btvnovinite.bg
Мартин Христов

Списъкът с хора, на които е забранено да влизат в Турция е доста по-дълъг от 77-те българи, които са в него. Това заяви посланикът на България в Анкара Надежда Нейнски пред БиТиВи. Тя посочи, че в него има граждани на Русия, Франция, Германия и Белгия.

Тя допълни, че българското посолство е направило запитване за това кои точно са хората, но нямат отговор.

„Теми свързани с националната сигурност са много деликатни. Счита се, че щом е свързано с националната сигурност не изисква допълнителни подробности”, добави Нейнски.

Процесите в Турция са много динамични след опита за преврат. Най-голямата промяна е въвеждането на извънредно положение. Във всяка страна това значи съществена промяна на работата на институциите и ограничаването на граждански права, посочи тя.

Според нея ситуацията в Турция е сложна за коментар, а отношенията между Турция и ЕС има своите пикове и спадове. „Имаше едно замразяване на отношенията, което се счита, че се размрази на срещата на върха на НАТО в Брюксел. Най-важното е да не бъде прекъснат диалога”, категоричен е посланикът.

В момента отношенията София –Анкара са много добри, може да имаме различия, но имаме добър регулярен диалог на различни нива, коментира още тя.

Имаше няколко примера на вмешателство на Турция в българските работи, заяви Нейнски с уточнението, че посланиците могат да са наблюдатели, но не и участници в процесите в страната, в която са акредитирани.

За нас споразумението за бежанците работи, но то е обвързано с темата за визовата либерализация, добави тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Kiara
    Отговор
    1 23:36  22.07.17
    Как па най компетентната изпратиха за дипломат у Турция... Не го по казвайте тоя резил дето с любовници се натискаше.... още докато беше министьрка по ьглите на Спортния за дипломати е Бояна....

Напиши коментар:


Публикувай